Oomen en Vader net buiten top tien in koninginnenrit Valencia

Oomen en Vader net buiten top tien in koninginnenrit Valencia

Tijdens de koninginnenetappe van de Ronde van Valencia zijn Sam Oomen en Milan Vader als twaalfde en dertiende over de streep gekomen. De twee Team Jumbo-Visma-renners moesten op de gravelsectie van de slotklim de sterkste renners laten gaan.

Het was lang wachten voor de kopgroep gevormd werd. Pas in de aanloop naar de eerste klim van de dag, de Coll de Rates, kon een groep van elf renners wegrijden uit het peloton. Hun voorsprong bleef beperkt. Ze kregen maximaal tweeënhalve minuut voorsprong. Toch werd pas op de slotklim de laatste vluchter ingerekend door een uitgedund peloton met daarin Oomen en Vader. Zij verloren uiteindelijk iets meer dan een minuut op winnaar Aleksandr Vlasov.

"Het was heel zwaar en tegelijk ook heel erg leuk"

Milan Vader

“Ik ben helemaal tot het gaatje gegaan. Het was heel zwaar en tegelijk ook heel erg leuk”, vertelt Vader. “Ik reed denk ik met de eerste vijftien de slotklim op. De sfeer van het publiek en dat je dan tussen de grote namen rijdt, gaf me heel veel moraal.”

Vader maakt tijdens deze Ronde van Valencia zijn debuut als (professioneel) wegrenner. “Ik moest er even inkomen, want het was al even geleden dat ik nog op de weg gekoerst had en dat was niet op dit niveau. Ondertussen heb ik me wel aangepast en ben ik gewend aan de dynamiek binnen het peloton. Ik voel me ook meer en meer onderdeel van het team. Ik heb nog veel te leren, maar in deze drie dagen zit toch al vooruitgang. Maar er valt nog genoeg te verbeteren en daar heb ik heel veel zin in.”

 / 

Volta a la Comunitat Valenciana

Stage 3

Gerelateerde updates