Oomen toont zich in heuvelrit Ronde van Polen, resultaat blijft uit

Oomen toont zich in heuvelrit Ronde van Polen, resultaat blijft uit

Team Jumbo-Visma heeft geen potten kunnen breken in de tweede etappe van de Ronde van Polen. De aankomst lag op een steile beklimming richting Karpacz, iets waar de Sloveen Matej Mohorič het beste mee om ging.

Drie vluchters kregen een ruime voorsprong van het peloton, waar Team Jumbo-Visma zich niet al te veel met de debatten bemoeide. In de heuvelachtige finale barstte de strijd in de langste rit van de Poolse etappekoers pas volledig los.

Team Jumbo-Visma bracht Tobias Foss en Sam Oomen in stelling richting de steile slotklim. Oomen viel aan op drie kilometer van de streep, maar werd al snel overvleugeld door Rafal Majka en Lennert Van Eetvelt. Tussen dat kopduo en het restant van het peloton hield hij vervolgens lang stand, maar in de laatste kilometer moest hij zich, net als het kopduo, alsnog gewonnen geven en speelde hij geen rol meer in de strijd om de dagzege. Oomen bolde als 28e over de streep, op 41 seconden van winnaar Mohorič.

"Het bleek uiteindelijk te zwaar voor de renners die we hier hebben."

Ploegleider Maarten Wynants

Ploegleider Maarten Wynants: “Het was een vrij lange en saaie aanloop naar de finale. De klassementsploegen roerden zich pas in de laatste zestig kilometer, toen ging het tempo in het peloton pas echt omhoog. Sam en Tobias bleven lang over. Sam voelde zich goed, dus ging hij ten aanval op de slotklim. Het was een gok die uiteindelijk geen resultaat opleverde.”

Het is volgens Wynants nu zaak om het over een andere boeg te gooien. “Het bleek uiteindelijk te zwaar voor de renners die we hier hebben. In de heuvelrit van morgen moeten we ons op de aanval richten. Het klassement mogen we nu uit ons hoofd zetten, maar we gaan nog altijd voor een ritzege hier.”

Jos van Emden en Olav Kooij kwamen op zo’n 50 kilometer van de streep ten val, maar konden allebei snel hun weg vervolgen. Hetzelfde gold voor Mick van Dijke, die even later ten val kwam.

 / 

Gerelateerde updates