Peloton verkijkt zich andermaal op vroege vluchter in Tour de France Femmes avec Zwift

Peloton verkijkt zich andermaal op vroege vluchter in Tour de France Femmes avec Zwift

Marianne Vos is in de zesde etappe van de Tour de France Femmes avec Zwift naar de vierde plaats gesprint. Het peloton verkeek zich, mede door oponthoud vanwege een valpartij in de laatste kilometer, opnieuw op een renster uit de vroege vlucht. Emma Norsgaard verschalkte het opstormende uitgedunde peloton op de streep.

Voor de rensters met sprintambities was de zesde etappe de laatste kans op eventueel dagsucces. Met de bergetappe van morgen en de tijdrit van zondag in het vooruitzicht liet het peloton een kopgroep van drie nooit heel ver weg rijden. Een massasprint leek onvermijdelijk, maar dat bleek buiten Norsgaard gerekend. Ondanks de ferme inspanningen van haar ploeggenoten, strandde Vos uiteindelijk op plek vier.

“Mijn ploeggenoten deden alles wat binnen hun macht lag”, vertelt Vos na binnenkomst. “Vanaf de laatste klim ben ik continu in een goede positie gehouden. De ploeg deed haar uiterste best om de kopgroep in te rekenen. Helaas voor ons redde één renster het tot op de streep. In de slotfase moest ik even een klein gaatje laten omdat ik anders te vroeg op kop zou komen. Anna (Henderson) deed het perfect. Jammer genoeg kon ik het goede werk ook niet belonen met een podiumplaats. We wilden graag voor de zege sprinten. Helaas is dat net niet gelukt vandaag. Kans verkeken, maar we hebben gedaan wat we konden.”

"De ploeg deed haar uiterste best"

Marianne Vos

Karlijn Swinkels looft eveneens het werk van de ploeg. “We hoopten met Marianne voor de winst te sprinten vandaag. We zagen een kans en hebben alle pijlen gericht op de winst. De vierde plek is misschien niet het gewenste resultaat, maar we kunnen wel trots zijn op wat we vandaag hebben gedaan als ploeg zijnde. We hebben alles gegeven en er het beste van proberen te maken. Spijtig genoeg was dat net niet goed genoeg voor de overwinning”, stelt Swinkels.

Gerelateerde updates