Roglic bekroont succesvolle week met eindzege in Tirreno-Adriatico

Roglic bekroont succesvolle week met eindzege in Tirreno-Adriatico

Primoz Roglic heeft voor de tweede keer in zijn carrière Tirreno-Adriatico op zijn naam geschreven. De 33-jarige Sloveen zag zijn leidende positie in de vlakke zevende etappe niet meer in gevaar komen. Met drie etappezeges en de overwinning in het eind-, berg- en puntenklassement kende Roglic een geslaagde rentree in het peloton.

Zonder de uitgestapte Wilco Kelderman vertrok het peloton voor een 154 kilometer lange etappe van en naar San Benedetto del Trento. Een kopgroep van acht pakte een maximale voorsprong van vier minuten, maar was in de slotfase niet opgewassen tegen een op stoom geraakt peloton. Jasper Philipsen toonde zich in de finale wederom de snelste sprinter, terwijl Roglic vlak daarachter de eindzege veiligstelde.

Na zijn overwinning in 2019 was het de tweede keer dat Roglic de trofee mee naar huis mocht nemen. "Het is geweldig om op deze manier terug te keren in het peloton. Mijn hoofddoel was om hier wedstrijdritme op te doen en af te zien. Dat is beiden gelukt. Dat ik ook nog drie ritzeges zou pakken en het eindklassement zou winnen, had ik zeker niet verwacht", aldus de kopman van Team Jumbo-Visma.

"Eigenlijk zouden we met de hele ploeg op het podium moeten staan"

Primoz Roglic

Roglic kwam superlatieven tekort om zijn ploeggenoten te bedanken. "Ik sta dan wel in m’n eentje op het podium, maar eigenlijk zouden we er met de hele ploeg moeten staan. De jongens hebben de hele week keihard gewerkt om mij aan de overwinning te helpen en verdienen het net zoveel als ik. Ik heb genoten van de tijd die ik hier met ze heb gehad."

Hoewel de afgelopen maanden niet makkelijk zijn geweest, is Roglic van mening dat hij er veel van heeft geleerd. "Elk jaar word je een jaar ouder en wijzer. Ik heb de afgelopen week de bevestiging gekregen dat ik op de goede weg ben, maar dat betekent niet dat ik al ben waar ik wil zijn. Je moet blijven verbeteren en dat motiveert me om door te gaan. Er is genoeg om aan te werken."

 / 

Gerelateerde updates