Roglic herovert leiding in Vuelta na tweede plaats op Alto de la Montaña de Cullera

Roglic herovert leiding in Vuelta na tweede plaats op Alto de la Montaña de Cullera

Primoz Roglic heeft de rode trui herovert in de Vuelta a España. De kopman van Team Jumbo-Visma kwam op de Alto de la Montaña de Cullera als tweede over de streep.

In de korte etappe door de regio Valencia speelde de wind een grote rol. Team Jumbo-Visma hield Roglic goed van voren in het nerveuze peloton. Op de slotklim kwam Roglic tot op het wiel van ritwinnaar Magnus Cort, die overbleef uit een vroege vlucht. De Sloveen deed goede zaken voor zijn klassement en breidde zijn voorsprong op zijn naaste rivalen licht uit.


“Ik was niet echt bezig met de ritzege vandaag”, aldus Roglic. “Magnus was heel erg sterk en hij verdiende de zege. Voor mijzelf en de ploeg was het vooral een kwestie van veilig aan de streep komen. Ik voelde mij goed dus heb ik er nog een sprintje uitgeperst. Ik ben blij met de tijdwinst.”

Morgen staat de eerste echte bergetappe op het programma. Roglic kijkt met vertrouwen vooruit. “Ik verwacht wederom een groot gevecht. Het is een lastige etappe en moeilijk te controleren, maar ik heb vertrouwen in mezelf en de ploeg. We zullen vooral scherp en gefocust moeten blijven.”

Gerelateerde updates