Roglic laat leiderstrui van schouders wisselen op Picón Blanco

Roglic laat leiderstrui van schouders wisselen op Picón Blanco

Na de eerste aankomst bergop van de Vuelta is Primoz Roglic de nieuwe nummer drie van het klassement. De Sloveen zag zijn leiderstrui naar de winnaar van de dag Rein Taaramäe gaan, maar hield op de steile beklimming van de Picón Blanco goed stand in de groep met klassementsrenners.

De strijd om in de vlucht van de dag te geraken, barstte vanuit startplaats Santo Domingo de Silos in alle hevigheid los. Uiteindelijk lukte het acht renners zich heel de dag in de kijker te rijden met een maximale voorsprong van negen minuten. Team Jumbo-Visma hield hun kopman goed uit de wind en controleerde vrijwel de gehele rit. De kopgroep mocht van het peloton voor de dagzege gaan, waarna de rode leiderstrui ook van schouders wisselde.

“Het ging prima onderweg en ik ben tevreden”, gaf Roglic aan. “Er stond erg veel wind op de beklimming, wat het zelfs een beetje koud maakte. Zeker na de hitte van de laatste dagen was dat even wennen. Dat we de trui nu kwijt zijn, is juist wel goed voor ons. Het was een steile en zware klim, maar de uitslag zegt nog niet heel veel. Er komen nog veel zware etappes aan.”

"Primoz was het ermee eens dat we de trui uit handen zouden geven."

Ploegleider Grischa Niermann

“Primoz kende een goede dag, Sepp juist een veel mindere”, vertelde ploegleider Grischa Niermann. “In het klassement staan we waar we willen staan. Het was een prima dag voor ons. Als we de trui wilden verdedigen, hadden we dat zeker gedaan. Primoz was het ermee eens dat we de trui uit handen zouden geven. Het klinkt wellicht wat vreemd, maar we zijn toch tevreden ondanks dat we de leiderstrui kwijt zijn.”

 / 

Gerelateerde updates