Roglic loopt op Sierra Nevada weer wat in op leider Evenepoel

Roglic loopt op Sierra Nevada weer wat in op leider Evenepoel

Primoz Roglic heeft ook in de vijftiende etappe van de Vuelta a España tijd goedgemaakt op klassementsleider Remco Evenepoel. De Sloveen beleefde op de Sierra Nevada naar eigen zeggen niet zijn allerbeste dag, maar kroop desondanks vijftien seconden dichter naar de Belg toe.

Rohan Dennis en Sam Oomen maakten deel uit van de omvangrijke vlucht. Het tweetal liet zich op een juist moment uitzakken en maakte samen met onder andere Chris Harper en Robert Gesink de koers hard. Roglic werd aan de voet van de beklimming gelanceerd door zijn teamgenoten, waarna een man-tegen-mangevecht volgde tussen de klassementsrenners.

Vlak onder de top van de Sierra Nevada lukte het Roglic om Evenepoel op achterstand te zetten. Op ruim tweeduizend meter hoogte sloeg de drievoudig winnaar van de Vuelta een gaatje. “Op het eind kwam ik er een beetje doorheen. Ik had niet mijn beste benen en was helaas niet in staat om eerder te demarreren. Desondanks ben ik blij met de tijdwinst op Remco. Gelukkig is het morgen een rustdag. Daar zijn we met zijn allen wel aan toe. Ik heb vandaag weer een stapje kunnen zetten naar mijn grote doel. Dat is nog steeds om met de rode leiderstrui in Madrid te staan”, spreekt een gemotiveerde Roglic na afloop.

"Ik heb vandaag weer een stapje kunnen zetten naar mijn grote doel"

Primoz Roglic

“We wilden de koers hard maken”, geeft Harper uitleg over het plan van Team Jumbo-Visma. “Primoz wilde graag deze mogelijkheid aangrijpen om wederom tijd te pakken. Aan het begin van de dag gaf hij aan zich goed te voelen. We verwachtten al dat het op deze klim niet gemakkelijk zou zijn om weg te rijden. Het is knap dat het hem alsnog lukt. We hadden het plan om enkele jongens mee te sturen in de vlucht. Zij lieten zich vervolgens uitzakken en op het steile deel van de klim besloten we er met zijn allen een klap op te geven. Dat was mijns inziens niet te vroeg, want we losten gelijk een hele groep sterke renners. Ik denk dat het Primoz wel vertrouwen geeft dat hij vandaag ook weer tijd pakt. De derde week wordt erg interessant. We zullen dag per dag gaan bekijken of er kansen liggen om tijd te pakken. Primoz is in een goede vorm. Daarnaast is hij erg gemotiveerd om er het beste uit te halen. Het wordt nog een mooie laatste week.”

Gerelateerde updates