Sepp Kuss wint zesde etappe Vuelta a España op schitterende wijze

Sepp Kuss wint zesde etappe Vuelta a España op schitterende wijze

Sepp Kuss heeft de zesde etappe van de Vuelta a España op zijn naam geschreven. De Amerikaan van Team Jumbo-Visma kwam solo over de finish op de top van de Pico del Buitre. Kopmannen Jonas Vingegaard en Primoz Roglic trokken daarachter ook ten aanval en wisten allebei tijd te winnen.

“De Vuelta a España is altijd een hele speciale race voor mij”, glundert Kuss na afloop voor de camera’s. “Ik voelde me de gehele dag al super sterk. Om het dan zo af te maken na het harde werk van mijn teamgenoten is fantastisch. Zo vaak win ik niet een etappe, maar als het dan gebeurt geeft dat een geweldig gevoel.”

De 28-jarige renner doelt daarmee op tactiek van de Nederlandse wielerformatie. Na enkele tientallen kilometers slopen Dylan van Baarle, Jan Tratnik en Attila Valter samen met Kuss mee in de kopgroep bestaande uit zo’n veertig renners. “We wilden Remco Evenepoel en Soudal-Quick Step onder druk proberen te zetten. We wisten dat dit een moeilijke dag ging zijn om te controleren. Dylan, Jan en Attila hebben echt formidabel gereden. Ik moet ze bedanken voor het harde werk dat ze hebben gedaan. Het was voor mij alleen nog een kwestie te bedenken wanneer ik het definitieve gat moest slaan”, aldus Kuss.

"Zo vaak win ik niet een etappe, maar als het dan gebeurt geeft dat een geweldig gevoel"

Sepp Kuss

Een aantal minuten achter de Amerikaan trokken Roglic en Vingegaard samen op de steile slotklim ten aanval en wonnen zodoende ruim een halve minuut op rodetruidrager Evenepoel. “De benen waren alweer een stuk beter vandaag. We hebben nog een lange weg te gaan, maar vandaag was een goede dag. Ik heb genoten”, aldus Roglic.

Vingegaard, medekopman van Team Jumbo-Visma in de Spaanse rittenkoers, was ook in zijn nopjes met de tactiek van zijn ploeg en heeft lovende woorden voor ploegmaat Kuss. “Het is een geweldige jongen. Hij verdient dit echt na alles wat hij voor de ploeg heeft gedaan in het verleden. Een fantastische etappeoverwinning.”

"Ik ben zo trots op de hele ploeg, dit was echt een teamprestatie"

Merijn Zeeman

“Ik rij heel graag voor beide mannen, maar als je dan een keer zelf mag winnen is dat natuurlijk ook mooi”, vertelt Kuss op zijn beurt. “Ik hoorde over de radio dat onze kopmannen erg sterk waren vandaag. Omdat we met vier renners in de kopgroep zaten kon ik voorop blijven. Een geweldige dag.”

Sportief directeur Merijn Zeeman spreekt van een droomscenario. “De zege voor Sepp en tijdswinst voor onze kopmannen. Beter dan dit kan niet. Ik ben zo trots op de hele ploeg, dit was echt een teamprestatie.”

 / 

Gerelateerde updates