Simmons sprint naar podiumplaats in tweede etappe Ronde van Slowakije

Simmons sprint naar podiumplaats in tweede etappe Ronde van Slowakije

Colby Simmons is donderdag als derde geëindigd in de tweede etappe van de Ronde van Slowakije. De leider in het jongerenklassement was dichtbij zijn eerste profzege, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Tim Merlier en Cees Bol.

“Colby kreeg vandaag de kans en die heeft hij benut. We zijn tevreden met zijn derde plek”, vertelt ploegleider Robert Wagner na afloop. “Het plan was vandaag om ons in de massasprint te mengen. Colby is natuurlijk geen pure sprinter, maar kan zich wel altijd goed positioneren in lastige finales. Uiteindelijk kwam hij net tekort en finishte hij achter Merlier en Bol, twee mooie namen om mee op het podium te staan.”

De Amerikaan was daarmee dicht bij zijn eerste profzege. “Het team deed het geweldig. We pakten de vijf aanvallers ruim op tijd terug en zaten goed in positie. Jesse Kramer bracht me naar voren in de finale. Een hele mooie dag voor mij”, aldus Simmons.

Echt genieten was er gedurende de rest van de dag niet echt bij. Al vanaf de start in Prešov werden de renners getrakteerd op flinke regenbuien. “Dat was geen pretje. Vooral in het begin van de race lagen er veel plassen op de wegen. Samen met Soudal-Quick Step hebben we de controle in het peloton genomen. Onze renners hebben elkaar vandaag goed ondersteund. De samenwerking binnen de ploeg liep perfect”, aldus Wagner.

"Het is echt een privilege om hier te mogen rijden met het team tussen de profs"

Colby Simmons

Simmons is blij met de kans die hij krijgt in Slowakije en beaamt de woorden van de ploegleider. “Het is echt een privilege om hier te mogen rijden met het team. Ik leer veel tussen de profs en doe mooie ervaringen op. Op dit moment ben ik de leider in het jongerenklassement. Het zou mooi zijn als ik dat kan winnen. Aan het eind van de week komen er wellicht nog twee ritten voor de sprinters. Hopelijk kan ik ook daar weer een rol van betekenis spelen.”

Morgen zijn er, meteen na de start uit vertrekplaats Ružomberok, veel bergpunten te verdienen. Milan Vader is na twee dagen nog steeds drager van de bolletjestrui. Als het aan Wagner en zijn manschappen ligt blijft die trui nog wat langer in de ploeg. “Morgen zou voor Milan een mooie dag zijn om de voorsprong uit te bouwen met de vele beklimmingen die we voor de kiezen krijgen. Maar ook Koen Bouwman heeft al een aantal punten. Het bergklassement is ook zeker een doel voor ons deze week.”

De renners werden vandaag in Slowakije getrakteerd op flinke regenbuien.

Foto's: Jan Melicher

Gerelateerde updates