Sterk debuut voor Jumbo-Visma Development Team in Ster van Zwolle

Sterk debuut voor Jumbo-Visma Development Team in Ster van Zwolle

Olav Kooij heeft in de Ster van Zwolle de tweede plek behaald. De 18-jarige renner van Jumbo-Visma Development Team werd na een zware koers in de sprint geklopt door David Dekker. Kooij bezorgt de nieuwe opleidingsploeg hiermee direct een podiumplek in de eerste koers van het team.

De wind had in Zwolle vrij spel en zorgde voor grote schiftingen in het peloton. De opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma handhaafde zich voorin en was telkens present in de eerste waaier. Rick Pluimers werd zevende, terwijl Mick van Dijke net buiten de top tien eindigde. Van Dijke veroverde en passant de bergtrui.

Kooij kijkt met een goed gevoel terug op zijn podiumplek. “Ik had hier liever gewonnen, maar toch ben ik blij met mijn tweede plek. Als ploeg hebben we sterk gereden. Vanaf de start was het een zenuwachtige koers. Daar waren we op voorbereid. Het was zaak om goed voorin te blijven en attent te koersen. De regen in de finale maakte het koud en erg zwaar, waardoor we op het einde met een paar man overbleven. Dat leek de groep waarmee we om de overwinning gingen strijden, maar toch kwam er nog een groep van achteruit. Op het einde sprintte ik voor wat ik waard was. Dat resulteerde in de tweede plaats.”

“Het waren vandaag echt zware omstandigheden”, aldus ploegleider Robert Wagner. “Ik heb een goede ploeg gezien. Olav is eerstejaars en komt pas net kijken. Het is knap om meteen zo’n prestatie neer te zetten.”

Gerelateerde updates