Sterke Markus trekt Nederlands kampioenschap tijdrijden naar zich toe

Sterke Markus trekt Nederlands kampioenschap tijdrijden naar zich toe

Riejanne Markus is voor het eerst in haar carrière naar de Nederlandse tijdrittitel gesneld. De 28-jarige renster van Team Jumbo-Visma Women zette in Elspeet een tijd van 53:42 neer en hield daarmee de concurrentie ruim achter zich. Voor Markus is het haar tweede seizoenszege.

De huidig Nederlands kampioene op de weg ging als een van de laatste rensters van start en deed dat met verve. Bij het eerste tussenpunt bedroeg haar voorsprong al meer dan een halve minuut. Markus ging in het tweede deel door met waar ze gebleven was en bleek aan de meet uiteindelijk 55 seconden sneller dan Demi Vollering die tweede werd. Het seizoenstotaal van Team Jumbo-Visma Women stijgt hiermee naar vijf overwinningen.

"Ik weet dat ik een optimale tijdrit kan rijden als ik van een trainingskamp terugkeer."

Riejanne Markus

“Afgelopen winter zei ik tegen de ploeg dat het winnen van het NK tijdrijden mijn grootste droom was, want ik vind het simpelweg de leukste discipline”, vertelt een stralende Markus. “Ze hebben me daar volledig in gesteund. Het moet allemaal meezitten, maar we hebben er alles aan gedaan tijdens de voorbereiding. Ik weet dat ik een optimale tijdrit kan rijden als ik van een trainingskamp terugkeer. Daarom heb ik ook wat wegwedstrijden overgeslagen. Gelukkig is het een succes geworden, ondanks dat het heel warm en zwaar was. Ik ben ontzettend trots.”

Gerelateerde updates