Sterke Van Empel wint titanenstrijd in wereldbeker Benidorm

Sterke Van Empel wint titanenstrijd in wereldbeker Benidorm

Fem van Empel heeft voor het tweede jaar op rij de wereldbekercross in Benidorm op haar naam geschreven. De regerend wereldkampioene rekende na een spannende strijd af met Puck Pieterse en mocht voor de vijftiende keer dit seizoen het zegegebaar maken.

Na een trainingskamp met haar ploeg stond Van Empel voor het eerst sinds 4 januari weer aan het vertrek van een cross. De 21-jarige renster van Team Visma | Lease a Bike had weinig tijd nodig om te acclimatiseren, want ze nam direct na het startschot de leiding. Alleen Pieterse en Ceylin del Carmen Alvarado konden volgen en de drie kleurden samen de hele koers.

Nadat Alvarado de twee in de finale moest laten gaan, gingen Van Empel en Pieterse zij aan zij de laatste bocht in. Met een slim manoeuvre passeerde Van Empel haar rivale en kon ze de overwinning over de streep trekken. "Het was een hele spannende strijd. Het was haasje over tussen Puck en mij en ik kon niet echt van haar afkomen."

"Ik wist: als ik met haar naar de balken rijd, gaat het lastig worden. Mijn laatste kans was door als eerste door de laatste bocht te komen. Het was een risico, maar gelukkig pakte het goed uit”, aldus Van Empel, die met een goed gevoel het laatste blok crossen ingaat. "Door zulke wedstrijden dwing je jezelf en anderen tot een hoger niveau. Ik denk dat dat alleen maar goed is richting het WK."

"Het is echt bizar hoeveel volk hier op af is gekomen"

Fem van Empel

Van Empel geeft aan genoten te hebben van de ambiance in de Spaanse kustplaats. "Het is echt bizar hoeveel volk hier op af is gekomen. Het publiek applaudisseerde voor iedereen en ik denk dat ze een mooie wedstrijd hebben gezien. Ik ben alle mensen dankbaar voor de aanmoedigingen."

Naast Van Empel nam ook Sophie von Berswordt-Wallrabe deel aan de cross in Benidorm. De nieuweling van Team Visma | Lease a Bike startte vanaf de achterste rij, maar knokte zich uiteindelijk naar een knappe zeventiende plaats. "Dit was pas m’n vierde cross op dit niveau en voor deze winter ook de laatste. Het was een heel ander rondje dan ik gewend was, maar met een plek in de top twintig kan ik heel tevreden zijn."

Van Berswordt-Wallrabe is content met de verbetering die ze de afgelopen weken heeft getoond. "Als je met iets nieuws begint, maak je gemakkelijker grote stappen en daarnaast ga je altijd harder als je iets heel leuk vindt. Voor mij is dit een supergoede trainingsprikkel voor de wegcampagne en ook motiverend. Ik vind het gewoon enorm leuk om in de winter iets heel anders te doen."

 / 

Gerelateerde updates