Stoomtrein Team Jumbo-Visma snelt naar klinkende zege in ploegentijdrit Parijs-Nice

Stoomtrein Team Jumbo-Visma snelt naar klinkende zege in ploegentijdrit Parijs-Nice

Team Jumbo-Visma heeft de ploegentijdrit van Parijs-Nice gewonnen. Na een razendsnelle race tegen de klok had de Nederlandse equipe de snelste tijd aan de meet. Met een gemiddelde snelheid van bijna 57 kilometer per uur behaalde Team Jumbo-Visma de achtste overwinning van dit wielerseizoen.

De ploegentijdrit was een kolfje naar de hand van de geel-zwarte manschappen. Bij het tussenpunt noteerde Team Jumbo-Visma, met onder anderen tijdritspecialisten Rohan Dennis, Edoardo Affini en Tobias Foss, al de snelste tijd en aan de finish wist het team de eerste positie te behouden. De voorsprong van een seconde op EF-Education-EasyPost was nipt, maar bleek genoeg voor de etappezege.

Kopman Jonas Vingegaard is in zijn nopjes met de prestatie van zijn ploeg. “We zijn uiteraard blij met deze zege. Het voelt geweldig om zoveel sterke renners met mij in deze koers te hebben. Je ziet dat het in etappes als deze echt kan helpen. We hebben geprobeerd om zo lang mogelijk met zoveel mogelijk renners bij elkaar te blijven.”

"We kunnen niet zo vaak trainen op de ploegentijdrit, maar je ziet dat we het beheersen."

Jonas Vingegaard

 / 

Volgens Vingegaard bevestigt Team Jumbo-Visma dat het in deze discipline tot de wereldtop behoort. “We kunnen niet zo vaak trainen op de ploegentijdrit, maar je ziet dat we het beheersen. De tijdrit liep erg goed en op het einde hebben we voor iedere seconde gesprint. Natuurlijk hadden we iets meer tijd willen pakken, maar we hebben alles gegeven om ons in een goede uitgangspositie in het klassement te zetten. De komende bergetappes gaan bepalend zijn. Morgen is de eerste aankomst bergop al een mooie test.”

Nathan Van Hooydonck komt een seconde tekort om morgen in de gele leiderstrui te starten. De Belg staat op de tweede plaats in de algemene rangschikking. Vingegaard, Foss en Jan Tratnik staan na de derde etappe ook nog in de top tien van het klassement. Van Hooydonck: “We zijn volle bak richting de finish gegaan om met name Jonas goed naar de meet te brengen. Jonas, Jan, Tobias en ik waren nog over in de laatste kilometer en hebben alles gegeven.”

Ploegleider Marc Reef beleefde ondanks de overwinning spannende momenten in de volgauto. “De tussentijden zaten dicht bij elkaar. We waren iedere keer aan het tellen en wisten dat het erg spannend zou worden. Ze hebben tot het laatst gevochten en uiteindelijk winnen we. Dat is wat telt en dat geeft een boost aan alles en iedereen in het team. Het is jammer dat Nathan de gele trui niet pakt, maar we hebben tijd op onze concurrenten voor het klassement gepakt en ook dat was een belangrijk doel van vandaag.”

Uitslag etappe

Algemeen klassement

Gerelateerde updates