Strand Hagenes schrijft afsluitende etappe Triptyque des Monts et Châteaux op zijn naam

Strand Hagenes schrijft afsluitende etappe Triptyque des Monts et Châteaux op zijn naam

Per Strand Hagenes heeft de 25e editie van Le Triptyque des Monts et Châteaux afgesloten met een ritzege. In de afsluitende etappe naar Frasnes-lez-Anvaing wist de achttienjarige Noor Tibor Del Grosso en Arthur Kluckers zes seconden voor te blijven. Mede door de zege en zijn derde plaats in de tijdrit eerder op de dag sloot Strand Hagenes de driedaagse rittenkoers af met een tweede plaats in het eindklassement. Daarnaast wist de regerend wereldkampioen bij de junioren het punten- en jongerenklassement te winnen.

“We reden goed aan het begin van de etappe, totdat ik na vijftien kilometer ten val kwam,” vertelt Strand Hagenes. “Daarna wachtten Colby Simmons en Jesse Kramer gelukkig op mij en konden zij mij terugbrengen naar het peloton. In de finale viel ik volle bak aan en had ik de kracht om de rest achter mij houden.”

Ploegleider Robert Wagner maakte zich even zorgen na de valpartij. “Het zag er eigenlijk niet heel goed uit toen hij bij de auto kwam. Gelukkig hebben we hem op de fiets gekregen en is hij verder gereden.”

“We wisten dat zijn conditie goed was”, vervolgt de Duitse ploegleider. “We hadden er vertrouwen in dat Per om het podium mee ging doen. Hij heeft het vandaag knap gedaan en het team heeft supersterk gereden. We waren hier met één met de jongste ploegen, dus het is een mooie prestatie."

De eerste overwinning van het seizoen voor Jumbo-Visma Development Team was eveneens de eerste overwinning van Strand Hagens in het shirt van de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma, waar hij sinds 1 januari 2022 onderdeel van uitmaakt.

Gerelateerde updates