Succesvol weekend voor Team Jumbo-Visma in RideLondon Classique

Succesvol weekend voor Team Jumbo-Visma in RideLondon Classique

Team Jumbo-Visma Women heeft de Ford RideLondon Classique in stijl afgesloten. De Nederlandse formatie stelde in de slotrit het ploegenklassement veilig en had met Teuntje Beekhuis en Noemi Rüegg twee rensters in de top tien van het algemeen klassement. Anna Henderson eindigde in de massasprint als zevende.

De laatste etappe speelde zich af in de straten van Londen, waar de rensters acht plaatselijke rondes van 11,5 kilometer moesten afleggen. Halverwege de race gingen drie rensters op avontuur. Het drietal pakte een maximale voorsprong van anderhalve minuut, maar werd op tien kilometer van de aankomst in de kraag gevat.

Een massasprint was onvermijdelijk en daarin probeerden ook de rensters van Team Jumbo-Visma zich te roeren. Henderson werd in de slotkilometers in een zetel afgezet en de Britse, die gister al vierde werd, sprintte vandaag naar een zevende plek. In het algemeen klassement behielden Beekhuis en Rüegg hun toptienklassering.

"Het ploegenklassement is een mooi gevolg van het weekend dat ze met elkaar hebben gereden"

Lieselot Decroix

"Het was de bedoeling dat zij geen tijd zouden verliezen, zodat ze hun toptienklassering konden behouden. Dat is gelukt en dat is een mooie prestatie", aldus race coach Lieselot Decroix. "Daarbovenop wonnen we het ploegenklassement. Dat was natuurlijk niet ons hoofddoel, maar het is een mooi gevolg van het weekend dat ze met elkaar hebben gereden."

Decroix kan niets anders dan haar complimenten uitdelen aan de ploeg. "Ik denk dat we fysiek heel sterk waren met z’n allen. We hebben drie dagen goed gekoerst en vandaag was een prima dag om het weekend mee te eindigen. Anna is geen absolute topsprintster, maar een zevende plaats in een massasprint is een heel mooi resultaat."

 / 

RideLondon Classique

Stage 3

Gerelateerde updates