Swinkels vierde in chaotische editie Gent-Wevelgem

Swinkels vierde in chaotische editie Gent-Wevelgem

Karlijn Swinkels is als vierde over de streep gekomen in Gent-Wevelgem. Team Jumbo-Visma leek een belangrijke rol te gaan spelen in de finale, totdat een scala aan valpartijen de originele plannen verstoorde. Marlen Reusser won solo de koers.

In de heuvelzone ontplofte de wedstrijd. Anna Henderson en Teuntje Beekhuis konden tijdens de eerste passage van de Kemmelberg goed mee en reden met de besten naar boven. Daarna viel het even stil en keerden een aantal ploeggenoten terug. Helaas raakten Henderson en Beekhuis betrokken bij een valpartij. Zij konden hun weg vervolgen, maar moesten een flinke inspanning leveren om weer voorin te geraken. Reusser viel een tijdje later aan. Daarachter reed de geel-zwarte brigade zich helemaal leeg, maar een echte achtervolging kwam nooit meer op gang. Henderson greep het moment aan om met een klein groepje mee te sluipen en leek om een podiumplaats te gaan strijden. Het peloton kwam echter in de laatste kilometer terug. Swinkels perste er een sterke sprint uit en finishte als vierde.

"We hadden best wel veel pech vandaag."

Karlijn Swinkels

“We hadden best wel veel pech vandaag”, vertelt Swinkels. “Ik moest al snel van fiets wisselen en Anna en Teuntje vielen, dus we hebben eigenlijk altijd in de achtervolging gezeten. Gelukkig konden we het in de finale omzetten in iets moois. We bleven vechten, omdat je weet dat het nooit voorbij is in Gent-Wevelgem. Anna ging mee in een groepje en dat was ideaal. Uiteindelijk pakten we ze op zeshonderd meter van de streep terug. Toen kwam ik iets te vroeg op kop en moest ik even wachten met mijn sprint. De vierde plaats is zuur, maar ik denk dat we elke keer een stapje dichterbij komen. Het podium gaat volgen. Dat is het doel voor de komende koersen.”

“Het was een stressvolle dag”, aldus race coach Carmen Small. “Er waren veel valpartijen en wij hebben een slechte situatie in een goede weten om te zetten. De controle was even zoek door alle fietswissels en crashes, maar onze rensters lieten na alle hectiek mooie dingen zien. Na de grote val reed Anna even op de fiets van Coryn Labecki. Wij konden pas twintig kilometer later een nieuwe fiets aan haar geven. Daarna namen we de controle weer in handen, maar het was te laat om Reusser terug te pakken. Uiteindelijk mist Karlijn het podium op een paar centimeter. Dat is ietwat teleurstellend, maar we hebben het goed gedaan.”

 / 

Gent-Wevelgem In Flanders Fields WE

One day race

Gerelateerde updates