Team Jumbo-Visma beleeft teleurstellende dag in Amstel Gold Race

Team Jumbo-Visma beleeft teleurstellende dag in Amstel Gold Race

Team Jumbo-Visma is er niet in geslaagd om voor het tweede jaar op rij een podiumplaats te veroveren in de Amstel Gold Race. De Nederlandse ploeg had in een vroege aanval alleen Tosh Van der Sande mee. De Belg moest de kopgroep laten gaan en vanuit het peloton kon niemand de aansluiting vooraan nog maken. Tadej Pogacar kroonde zich tot winnaar.

De finale van de Nederlandse klassieker werd al vroeg opengebroken. Meteen nadat een zeven man sterke kopgroep was ingerekend, sprongen zestien renners met nog een kleine honderd kilometer te gaan weg uit het peloton. Behalve Tadej Pogacar en Tom Pidcock maakte ook Tosh Van der Sande deel uit van deze groep. De renner van Team Jumbo-Visma was de aanstichter van de groep, maar moest zijn medevluchters op de Cauberg laten gaan.

Met nog vijftig kilometer te gaan werd het peloton opgeschrikt door een flinke valpartij. Attila Valter was hierbij betrokken en zag zo een topklassering in rook opgaan. De schade bleef beperkt tot schaafwonden. Als gevolg van de valpartij brak het peloton in stukken. Benoot zat in de eerste achtervolgende groep en deed meerdere pogingen om de oversteek naar de groep met Pogacar te maken. Zijn groep rekende verschillende gelosten uit de kopgroep in, maar zag de kop van de koers niet meer terug. Hij eindigde uiteindelijk als vijftiende.

"Ik had geen topdag vandaag"

Tiesj Benoot

"Ik had geen topdag vandaag", is Benoot eerlijk. "Op het moment dat de mannen op de Vrakelberg wegreden, zat ik in veertigste positie. Omdat het een smalle weg was, had ik weinig tijd om te anticiperen. Bovendien zaten meerdere ploegen niet mee, dus had ik goede hoop dat we nog terug konden keren. Op de Eyserbosweg kwamen we dichtbij, maar het lukte helaas net niet."

Volgens ploegleider Frans Maassen heeft zijn ploeg geen moment in de wedstrijd gezeten. "Vanaf het moment dat de groep van Pogacar wegreed, was de koers voor ons eigenlijk al gelopen. Stiekem hadden we nog de hoop dat ze vooraan niet goed zouden ronddraaien, maar dat deden ze verrassend genoeg wel. Al met al is het een teleurstellende dag."

 / 

Amstel Gold Race

One day race

Gerelateerde updates