Team Jumbo-Visma besluit Ronde van Zwitserland met negende plaats Kraak

Team Jumbo-Visma besluit Ronde van Zwitserland met negende plaats Kraak

De Ronde van Zwitserland zit erop. Voor Team Jumbo-Visma draaide de slotrit in en rondom Ebnat-Kappel niet uit op waar vooraf op gehoopt werd. Ondanks de aanvalslust van Rosita Reijnhout, zag de ploeg op de slotdag Amber Kraak van de vijfde naar de negende plaats in het algemeen klassement zakken.

Reijnhout was er als de kippen bij om mee te glippen in de uiteindelijke ontsnapping. Een tiental rensters sloeg de handen ineen en sprokkelde zo’n twee minuten aan voorsprong bijeen. Op de scherprechter van de dag, de Hemberg, haakte Reijnhout haar wagonnetje prima aan, maar bleek een duo medevluchters uiteindelijk over sterkere klimbenen te beschikken.

Niet veel later mengden ook de favorieten zich in de strijd. Kraak zat in eerste instantie prima mee, maar blies zichzelf op bij een inspanning op een korte klim. Samen met ploeggenote Kim Cadzow was het vervolgens achtervolgen geblazen, waarna een negende plaats in het algemeen klassement uiteindelijk het hoogst haalbare bleek.

“Het hoofddoel was om de vijfde plaats van Amber te behouden”, zegt race coach Lieselot Decroix eerlijk. “Daarvoor wilden we iemand meesturen in de vroege vlucht, waardoor we in de finale een renster extra te beschikking zouden hebben. Rosita deed een uitstekende job en zat mee in de vluchtgroep. Ze overleefde de Hemberg.”

"Al bij al mogen we toch wel trots zijn op dit jonge team"

Lieselot Decroix

Decroix vervolgt: “Daarna ontplofte de koers volledig. Amber handhaafde zichzelf nog wel in de eerste lokale ronde. Ze blies zichzelf daar wel een beetje op, waardoor ze moest laten lopen. Kim zat vervolgens bij haar. Het werd uiteindelijk nog een lange koppeltijdrit om de schade te beperken. Het resultaat waar we het mee moeten doen, is de negende plaats voor Amber in het eindklassement. We zijn een beetje ontgoocheld, omdat we hoopten de vijfde plaats vast te houden. Als team hebben we hier echter met een jonge en gretige selectie een goede wedstrijd gereden. Al bij al mogen we toch wel trots zijn op dit jonge team, dat zich heeft laten zien op een hoog niveau”, sluit Decroix positief af.

Tour de Suisse Women

Stage 4

Gerelateerde updates