Team Jumbo-Visma bij de les in zevende etappe Tour de France

Team Jumbo-Visma bij de les in zevende etappe Tour de France

Team Jumbo-Visma heeft geletruidrager Jonas Vingegaard zonder problemen door de zevende etappe van de Tour de France geloodst. In de vlakke rit richting Bordeaux zorgden de ploeggenoten van de klassementsleider ervoor dat de Deen continue op de veilige voorposten van het peloton verbleef.

Vingegaard kende naar eigen zeggen een prima dag in de hitte richting Bordeaux, in een rit waarin Jasper Philipsen uiteindelijk de massasprint won. “Het verging ons vandaag relatief eenvoudig. Het kwik steeg tot boven de dertig graden, maar dat deert mij allesbehalve. Het zit uitstekend met het moraal. Als iemand me aan het begin van deze Ronde van Frankrijk had verteld dat ik na deze zeven etappes in de gele trui zou staan met 25 seconden voorsprong op de concurrentie, dan had ik er gelijk voor getekend. We zijn met zijn allen zeer tevreden over de huidige stand van zaken.”

“Vooraf calculeerden we in dat we na een week misschien op achterstand zouden staan, gezien het feit dat Tadej geknipt is voor het werk dat we nu achter de rug hebben”, vervolgt Vingegaard. “Tot nu toe heb ik mijn minst goede momenten in een grote ronde altijd in het begin beleefd. Ik voel steeds dat ik naar het einde toe iedere dag ietsje beter word. De etappes die er nog aankomen, in combinatie met de verwachte hitte, spreken misschien wat meer in mijn voordeel. Ik kijk enorm uit naar de volgende twee weken”, stelt de klassementsleider.

"Vooraf calculeerden we in dat we na een week misschien op achterstand zouden staan"

Jonas Vingegaard

Coach Merijn Zeeman is verheugd met het feit dat zijn ploeg vandaag andermaal geen moment in de problemen kwam. “Op dit soort dagen is het voor ons zaak om zonder kleerscheuren richting de volgende dag te geraken. De gehele ploeg heeft Jonas vandaag voortreffelijk uit de hectiek gehouden. Het getuigt van een sterk staaltje teamwork. Dat is mooi om te zien. We hopen dit in de etappe van morgen weer te doen. Wellicht is er in de finale dan ook een kans voor Wout van Aert. Als die kans zich voordoet, zullen we die zeker met beide handen aangrijpen.”

“De eerste zeven dagen zitten er op. We staan er goed voor”, toont de coach zich tevreden na precies een week in La Grande Boucle. “Op voorhand leek Tadej Pogacar de favoriet op het parcours dat we tot nu toe achter de rug hebben. Jonas en Tadej hebben aangetoond dat ze voorlopig ongenaakbaar zijn, maar uiteraard weten we dat er nog steeds meerdere kapers op de kust zijn.”

Gerelateerde updates