Team Jumbo-Visma doorstaat veertiende etappe Vuelta feilloos

Team Jumbo-Visma doorstaat veertiende etappe Vuelta feilloos

Team Jumbo is de veertiende etappe in de Vuelta a España goed doorgekomen. In opnieuw een zware Pyreneeënrit kwamen de kopmannen van de geel-zwarte formatie in de groep der favorieten over de streep. De top tien in het klassement bleef ongewijzigd. De ritwinst was voor Remco Evenepoel.

De tweede Pyreneeënrit bracht het peloton van Sauveterre-de-Béarn richting Larra-Belagua. Na de monsterrit van vrijdag moesten de renners opnieuw vier gecategoriseerde beklimmingen trotseren. Na een snel openingsuur kreeg een grote kopgroep een vrijgeleide van het peloton, waar Team Jumbo-Visma van klassementsleider Kuss de controle uitoefende. Uiteindelijk bleek Evenepoel de sterkste voorin. In de achtergrond bleef het vredig in de groep der favorieten. Onder het hoge tempo van Attila Valter werden de Team Jumbo-Visma-kopmannen niet meer bestookt.

“We maakten ons geen zorgen over de ontsnapping vandaag”, reageert Kuss na afloop. “Het is mooi om te zien hoe Remco zijn rug rechtte na een mindere dag. Ik ben blij voor hem. Voor ons was het zaak om steeds samen te blijven als ploeg. We wisten dan ook dat de tweede beklimming van de dag een zware zou worden. Er werden wat aanvallen geplaatst, maar we hadden de situatie steeds onder controle.”

"De trui geeft me enorm veel motivatie, scherpte en vertrouwen"

Sepp Kuss

“Het profiel van de deze etappe leende zich ertoe om iets te ondernemen. UAE Team Emirates probeerde ons enkele keren onder druk te zetten, maar zowel ik als Primoz en Jonas kon iedere keer volgen. Onderweg hebben Robert Gesink en Attila topwerk geleverd door ons in een goede positie te houden tijdens de beklimmingen. Het team reed wederom zeer indrukwekkend.”

Kuss nam op het podium zijn zevende rode trui in ontvangst. “Ik heb het nog niet vaak meegemaakt om lang in een leiderstrui rond te rijden. De trui geeft me enorm veel motivatie, scherpte en vertrouwen. Het is al een mooie en onvergetelijke week geweest voor me, wat er ook moge gebeuren. Er komen nog enkele zware etappes aan. We voelen ons goed en we zijn er klaar voor”, besluit de 28-jarige Amerikaan.

Gerelateerde updates