Team Jumbo-Visma doorstaat warme dag in Vuelta zonder kleerscheuren

Team Jumbo-Visma doorstaat warme dag in Vuelta zonder kleerscheuren

Team Jumbo-Visma heeft de tweede etappe van de Ronde van Spanje zonder problemen doorstaan. De leiderstrui van Primoz Roglic kwam niet in gevaar. Morgen wacht de renners de eerste bergetappe van deze Vuelta.

Voorafgaand aan de etappe was Roglic zichzelf bewust van op de loer liggend gevaar. “Het is zaak om vandaag uit de problemen te blijven. De wind kan een rol gaan spelen. We zullen de gehele dag alert moeten zijn.”

De vlakke rit kende een traditioneel koersverloop. Drie Spanjaarden reden vlak na de start weg vanuit het peloton. De voorsprong van het drietal bedroeg maximaal vier minuten. Vanuit het peloton bewaakten enkele ploegen het fort. Op twintig kilometer van de streep was het gedaan met de snode plannen van de vluchters. De etappe eindigde uiteindelijk in een massasprint.

"Het vizier kan nu op de dag van morgen."

Primoz Roglic

“Gelukkig kunnen we achteraf concluderen dat we deze etappe zonder problemen hebben doorstaan”, stelde Roglic na afloop. “In etappes als deze is het altijd oppassen om niet tegen onverhoopte schade aan te lopen. Het vizier kan nu op de dag van morgen. De kans bestaat dat de aanloop, net als vandaag, nerveus zal verlopen. Ik ken de slotklim niet. Het zal snel blijken of de klim mij gaat bevallen”, besloot de Sloveen.

Primoz Roglic

Gerelateerde updates