Team Jumbo-Visma in spaarmodus daags voor koninginnenrit in Vuelta

Team Jumbo-Visma in spaarmodus daags voor koninginnenrit in Vuelta

Team Jumbo-Visma werkte rit twaalf in de Vuelta a España zonder enige problemen af. De etappe draaide uit op een massaspurt die gewonnen werd door Juan Sebastian Molano. Primoz Roglic pakte onderweg vier bonificatieseconden in de tussensprint.

De geel-zwarte formatie beleefde een geschiedenisloze dag op de kaarsrechte wegen tussen Ólvega en Zaragoza. Roglic zorgde voor enige opwinding door op vijftien kilometer van de streep bonificatieseconden weg te kapen in de tussensprint. De Sloveen sluipt op die manier vier seconden dichter in het klassement.

“In een rustige etappe als deze is het zaak om uit de problemen te blijven”, zegt ploegleider Marc Reef. “Daar zijn we in geslaagd. Zowel Sepp, Jonas als Primoz zat steeds goed gepositioneerd om zo de risico’s te vermijden. Iedereen kwam veilig over de streep en dat was het belangrijkste.”

"De krachtsverhoudingen zullen voor het eerst duidelijk worden"

Marc Reef

Komend weekend trekt het peloton de Pyreneeën in. Op vrijdag staat de koninginnenrit met aankomst op de Col du Tourmalet op het programma. “De twee Pyreneeënritten worden bepalend voor het klassement”, gaat Reef verder. “Daar zullen de krachtsverhoudingen tussen de klassementsrenners voor het eerst echt duidelijk worden. We staan er alvast goed voor en we hebben een plan. Ieder van ons kijkt ernaar uit.”

Klassementsleider Kuss trekt met vertrouwen richting het belangrijke Pyreneeënweekend. “Het doet deugd dat Primoz en Jonas in me geloven. Onderweg kreeg ik al veel steun en advies van hen. We staan nog steeds met ons drieën in de top tien, wat zeker in ons voordeel speelt. Het is moeilijk om nu al te zeggen hoe de etappe van morgen zal verlopen, maar we zullen elkaar bijstaan”, besluit de Amerikaan.

 / 

Gerelateerde updates