Team Jumbo-Visma met goed gemoed naar slotweekend Vuelta

Team Jumbo-Visma met goed gemoed naar slotweekend Vuelta

De negentiende etappe van de Vuelta a España is uitgedraaid op de verwachte massasprint. Team Jumbo-Visma bleef de gehele dag uit de problemen en mag zich zo in een goede positie opmaken voor de laatste twee ritten van de Spaanse wielerronde. De Italiaanse spurter Alberto Dainese schreef de rit naar Iscar op zijn naam.

“Veilig binnenkomen was het allerbelangrijkste van vandaag”, vertelt ploegleider Marc Reef. “We wilden uit de problemen blijven en aan de voorkant van het peloton richting de veilige zone rijden. Een ongeluk zit altijd in een klein hoekje”, doelt Reef onder meer op een valpartij in het peloton in de laatste kilometers. “Het is zaak om in dit soort etappes scherp en alert te blijven. De dag van vandaag hebben we met een goed gevoel doorstaan. We zijn weer een dag dichter bij ons grote doel. Op naar de etappe van morgen.”

"Gelukkig zijn we allemaal uit de problemen gebleven"

Sepp Kuss

“Het is nooit zo simpel als het lijkt”, voegt klassementsleider Sepp Kuss daaraan toe. “Gelukkig zijn we allemaal uit de problemen gebleven en veilig aan de meet gekomen. Op die manier zijn we weer een dag dichter bij onze doelstelling gekomen. De etappe van morgen heeft wat weg van een klassieker. Ik ben er zeker van dat het een zware dag gaat worden, waarop de snelheid er de hele dag behoorlijk in zal zitten. Het is belangrijk dat we ook morgen op onze hoede zijn.”

De voorlaatste rit van de Vuelta heeft een behoorlijk aantal hoogtemeters in petto voor de renners, zo weet ook Reef. “Het is de rit met de meeste hoogtemeters van deze Vuelta. Het zal behoorlijk lastig zijn om die etappe te controleren. Het gaat de hele dag op en af zijn. Het zijn geen hele steile beklimmingen, waardoor het tempo hoog zal liggen. Het wordt een etappe waarin een hoop ploegen alles of niets gaan spelen. We zijn allemaal gezond en klaar voor de laatste strijd van deze intense Vuelta.”

Gerelateerde updates