Team Jumbo-Visma met vertrouwen richting slotweek Vuelta

Team Jumbo-Visma met vertrouwen richting slotweek Vuelta

Ook op dag vijftien van de Vuelta a España was Team Jumbo-Visma goed bij de les. Klassementsleider Sepp Kuss kwam, omringd door zijn ploeggenoten, in de groep der favorieten over de streep. De ritwinst was voor vluchter Rui Costa.

Daags voor de rustdag kreeg het peloton een overgangsetappe voorgeschoteld. Na opnieuw een snelle openingsfase oefende de geel-zwarte formatie de controle uit in het peloton. “Je weet nooit hoe een etappe zoals vandaag zal verlopen”, zegt Kuss. “Er werd opnieuw heel hard gekoerst vanaf het startschot. Veel renners wilden deel uitmaken van de kopgroep, maar die kwam niet meteen tot stand. Zelfs enkele gevaarlijke renners voor het klassement probeerden mee te schuiven in de ontsnapping. Dat lieten we logischerwijs niet gebeuren. Op het hectische openingsuur na beleefde ik al bij al een rustige dag.

“Elke dag komen we een stap dichter bij ons ultieme doel. Maar zoals in elke grote ronde is de derde week beslissend. We moeten gefocust blijven. Het is alvast fijn om ook de tweede rustdag in te gaan als leider. De regio waar we tijdens de slotweek naartoe trekken staat bekend om zijn steile hellingen en uitdagende wegen. We zullen ongetwijfeld aangevallen worden, maar ik ben er zeker van dat we er klaar voor zijn. Ik kijk ernaar uit”, aldus Kuss.

Gerelateerde updates