Team Jumbo-Visma niet in buurt van overwinning bij seizoensopener in Australië

Team Jumbo-Visma niet in buurt van overwinning bij seizoensopener in Australië

Team Jumbo-Visma heeft tijdens de ouverture van het wielerseizoen van 2023 geen toptienplaats uit de brand kunnen slepen. Of beter gezegd: uit de regen. In de proloog van de Tour Down Under reed kopman Rohan Dennis uiteindelijk naar de vijftiende plaats. Tim van Dijke leek onderweg naar een toptienklassering, maar een schuiver in een gladde bocht gooide roet in het eten van de Zeeuw.

De vijfeneenhalve kilometer lange race tegen de klok werd gedomineerd door de weersomstandigheden. Rond de klok van zes uur Australische tijd reden de vroege starters nog op een droog wegdek, alvorens een zomerse regenbui flink huis hield in Adelaide. “En dat is voor het complete deelnemersveld toch wel een aderlating”, vertelt ploegleider Addy Engels. “Het is jammer dat niet iedereen kon starten in gelijke omstandigheden. Door een flinke hoosbui ontstonden er vandaag relatief grote tijdsverschillen. Maar dat is nu eenmaal hoe het is, daar kunnen we niets meer aan veranderen.”

Team Jumbo-Visma startte de eerste rittenkoers van het seizoen met de ambitie om met Dennis een goed klassement te rijden. “Daar gaan we nog steeds vol voor. Rohan eindigt vandaag als vijftiende en staat dus nog steeds tussen de top van het klassement. Hij reed een degelijke race tegen de klok. De komende vijf dagen zijn stuk voor stuk belangrijk en we zullen alert moeten blijven op de kansen die gaan komen. Rit drie en vijf zijn op papier het verraderlijkst, maar zoals gezegd kan er iedere dag van alles gebeuren”, is Engels op zijn hoede.

"De komende vijf dagen zijn stuk voor stuk belangrijk"

Addy Engels

Van Dijke noteerde bij het eerste tussensprint de achtste tussentijd, maar smakte in een van de laatste bochten tegen het asfalt. De jonge Nederlander reed de proloog nog wel uit, maar was logischerwijs kansloos voor een goede klassering. “Tim was inderdaad heel goed bezig. Een ongeluk zit in een klein hoekje, zo zie je maar weer. Gelukkig kon hij zijn weg wel vervolgen”, sluit Engels af.

 / 

Gerelateerde updates