Team Jumbo-Visma probleemloos door overgangsetappe Vuelta

Team Jumbo-Visma probleemloos door overgangsetappe Vuelta

De troepen van Team Jumbo-Visma zijn in de achtste etappe van de Vuelta a España niet in moeilijkheden geraakt. De leidende positie van Primoz Roglic kwam geen moment in gevaar. Morgen trekt het peloton weer de bergen in.

Vlak na de start van de overwegend vlakke etappe reed een groep van drie weg. De voorsprong bleef de gehele dag binnen de vier minuten. Op dertig kilometer van de streep werden de vluchters ingerekend. Het peloton zette vervolgens koers richting finishplaats La Manga Del Mar Menor. Niets stond een massasprint in de weg. Roglic bleef uit het gedrang en finishte in dezelfde tijd als de dagwinnaar Fabio Jakobsen.

"Deze etappes zijn mentaal vaak zwaarder dan fysiek."

Primoz Roglic

“Deze etappes zijn mentaal vaak zwaarder dan fysiek”, stelt Roglic na afloop. “Je moet de gehele dag gefocust zijn. Uiteraard moeten je benen blijven draaien. Vandaag hebben we gelukkig goed kunnen doorstaan. Er rest ons nu nog een etappe voordat de rustdag op ons pad komt. De etappe van morgen is er eentje met veel hoogtemeters. Het is de eerste keer dat ik de slotklim zal betwisten. Het wordt een van de zwaarste etappes van deze Ronde van Spanje tot nu toe. Ik hoop dat ik me goed voel. We zullen zien wat de dag van morgen ons gaat brengen.”

Gerelateerde updates