Team Jumbo-Visma richt vizier na nieuwe massasprint op bergen in Tour de France

Team Jumbo-Visma richt vizier na nieuwe massasprint op bergen in Tour de France

Wout van Aert is in de vierde etappe van de Tour de France opnieuw in de top tien geëindigd. In de hectische slotfase op het circuit van Nogano miste de Belg de aansluiting bij zijn ploeggenoten. Bij het opdraaien van de laatste lange rechte strook was zijn positie daardoor niet ideaal. Van Aert diende uiteindelijk genoegen te nemen met de negende plaats.

Op weg naar het circuit in Nogano gebeurde er maar weinig. In de laatste tien kilometer schoot het tempo echter flink de hoogte in. Door een goede positionering op de voorposten van het peloton bleef Team Jumbo-Visma met klassementsman Jonas Vingegaard voor zover mogelijk uit die hectiek.

Ploegleider Grischa Niermann: “We zaten eigenlijk in een ideale positie met de hele ploeg. Wout miste echter net de connectie. Hij raakte het wiel van zijn ploeggenoten kwijt. Uiteindelijk schoof hij nog wel enkele plaatsen op, maar meedoen om de zege zat er helaas niet meer in.”

"De ploeg rijdt sterk en we staan er goed voor"

Grischa Niermann

“Het was een dag waarop heel weinig gebeurde”, gaat Niermann verder. “De finale was nog wel behoorlijk hectisch. Gelukkig zijn we daar als ploeg uit de problemen gebleven. Dat is misschien wel het allerbelangrijkste van zo’n dag. We hebben als team onze kopman Jonas goed afgezet in de veilige zone. Hij draaide als tweede het circuit op. Dat zag er goed uit. De komende twee dagen trekken we de Pyreneeën in. De ploeg rijdt sterk en we staan er goed voor. We zijn klaar voor de strijd die in de komende dagen vast opnieuw gaat ontbranden.”

 / 

Gerelateerde updates