Team Jumbo-Visma richt vizier op Gran Sasso na agitante Giro-rit

Team Jumbo-Visma richt vizier op Gran Sasso na agitante Giro-rit

Team Jumbo-Visma heeft de zesde etappe van de Giro d’Italia goed doorstaan. In de veelal smalle straten van Napels kwam kopman Primoz Roglic in dezelfde tijd als etappewinnaar Mads Pedersen over de streep. De zwart-gele brigade richt het vizier nu op de etappe van vrijdag, waarin een aankomst bergop wacht.

De rit in en rondom de derde stad van Italië zag er op papier allerminst eenvoudig uit. Met meer dan 2500 hoogtemeters voor de kiezen was het de gehele dag op en af voor het peloton. Het parcours bleek echter niet uitdagend genoeg om de snelle mannen te lozen. Het scheelde niet veel of twee vroege vluchters mochten in de finishstraat voor de zege strijden. Zij zagen hun kans op honderden meters van de streep echter als sneeuw voor de teruggekeerde Italiaanse zon verdwijnen.

Roglic werd in de finale nog even opgeschrikt door materiaalpech. De Sloveen wisselde echter snel van fiets en werd door zijn ploeggenoten binnen een mum van tijd teruggebracht naar de voorposten van het peloton. “Ik reed lek bij het positioneren in de voorste regionen van het peloton. Gelukkig konden we snel van fiets wisselen. Mede door het sterke werk van mijn ploeggenoten keerden we snel weer terug in het peloton”, duidt Roglic de situatie.

"Ik verwacht dat het een mooi gevecht zal worden"

Primoz Roglic

Veel liever kijkt de nummer vijf van het klassement uit naar morgen. Dan staat immers de eerste echte aankomst bergop op het programma. “Ik ben er klaar voor. Veel jongens zullen hun zinnen hebben gezet op deze etappe. Ik verwacht dat het een mooi gevecht zal worden en heb er zin in.”

"We hebben het plan voor morgen klaar"

Marc Reef

Niet alleen Roglic, maar ook ploegleider Marc Reef kijkt uit naar de dag van morgen. “De klassementsmannen zullen elkaar morgen gaan testen. Ze kunnen zich niet langer verschuilen. De laatste vijf kilometer van de slotklim van morgen zullen naar ons idee beslissend worden. Primoz maakt een goede indruk, dus we hebben alle vertrouwen in de etappe van morgen. Hij toucheerde gisteren de grond, maar heeft een goede nacht gehad. Ook de hectische rit van vandaag zijn we met verve doorgekomen. We hebben het plan voor morgen klaar”, vertelt Reef.

Gerelateerde updates