Team Jumbo-Visma toont zich aanvalslustig in eerste etappe RideLondon Classique

Team Jumbo-Visma toont zich aanvalslustig in eerste etappe RideLondon Classique

Team Jumbo-Visma Women heeft een sterke indruk achtergelaten in de eerste etappe van de RideLondon Classique. De Nederlandse formatie reed een aanvallende koers en had met Teuntje Beekhuis en Noemi Rüegg twee rensters in de beslissende kopgroep. Zowel Beekhuis als Rüegg eindigde na een licht oplopende sprint in de top tien.

Het peloton vertrok rond het middaguur vanuit Suffron Walden naar Colchester voor een heuvelachtige rit van 150 kilometer. Twee rensters gingen al vroeg op avontuur en kregen even later gezelschap van een derde vluchtster. Het trio verzamelde een maximale voorgift van drie minuten, maar werd op een kleine vijftig kilometer van de streep alweer ingerekend.

Het bleek de aanzet voor een explosieve finale. Onder anderen Carlijn Achtereekte en Teuntje Beekhuis probeerden een schifting te maken, maar zij kregen (aanvankelijk) geen ruimte. Even later slaagde een groep van vijftien rensters er na de Castle Hill wel in om weg te geraken. Beekhuis en Rüegg zaten erbij en toonden zich aanvalslustig.

"We hadden het plan om agressief te koersen en dat hebben ze goed uitgevoerd"

Lieselot Decroix

Rüegg deed in de slotfase een ultieme poging om solo aan te komen, maar haar poging strandde op vier kilometer van het eind. Hierna volgde een sprint, die werd gewonnen door Charlotte Kool. "We hadden het plan om agressief te koersen en dat hebben ze goed uitgevoerd", vertelt race coach Lieselot Decroix.

"Noemi en Teuntje zaten in een hele sterke kopgroep en ik denk dat ze eruit hebben gehaald wat erin zat. Zo’n dag als vandaag geeft de rensters het vertrouwen om ten aanval te trekken en te leren in een kopgroep te rijden. Vooral voor de jonge rensters is het goed dat ze dit durven."

Decroix voorspelt morgen wederom een lastige etappe met een pittige finale. "We gaan er opnieuw een harde wedstrijd van proberen te maken. We hebben geen snelle sprinters in de ploeg, dus we zullen een actieve koers moeten rijden."

 / 

Gerelateerde updates