Team Jumbo-Visma Women strijdvaardig in vierde etappe Tour de France Femmes

Team Jumbo-Visma Women strijdvaardig in vierde etappe Tour de France Femmes

Coryn Labecki maakte lang deel uit van een ruime kopgroep op dag vier van de Tour de France Femmes avec Zwift. Op de voorlaatste helling moest de dertigjarige Amerikaanse lossen. Kopvrouw Riejanne Markus verloor in Rodez een minuut op de groep der favorieten. De ritwinst was voor Yara Kastelijn.

In een relatief vlakke openingsfase kreeg een ruime kopgroep van veertien rensters een vrijgeleide van het peloton. Na twee aanvalspogingen van Labecki in etappe drie, lukte het de renster van Team Jumbo-Visma Women vandaag wel om mee te zitten in de vlucht. De voorsprong van het veertiental liep op tot zo’n tien minuten. De zware hellingen in het slot van de etappe bleken uiteindelijk te zwaar voor Labecki en enkele van haar medevluchters. Enkel Kastelijn kon uit de greep blijven van de achtervolgende groep der favorieten.

“Het was een lange dag”, puft Labecki na afloop. “Het was fijn om deel uit te maken van zo’n omvangrijke ontsnapping. Ik wilde er alles aan doen om voor de ritoverwinning te gaan vandaag, maar het laatste gedeelte van de etappe bleek te zwaar voor me. Achteraf gezien ben ik tevreden dat ik Riejanne nog een dienst kon bewijzen op het einde.”

"Op de laatste helling gingen Vollering en Van Vleuten aan en dat ging te snel voor me"

Riejanne Markus

In die groep der favorieten reden zowel Markus als Amber Kraak goed mee omhoog. Uiteindelijk moesten de twee klimsters van Team Jumbo-Visma Women lossen na versnellingen van Annemiek van Vleuten en Demi Vollering. Markus kwam in een achtervolgende groep over de streep in Rodez, samen met Kraak en Labecki.

“De etappe verliep anders dan dat we vooraf hadden verwacht”, reageert Markus. “De kopgroep kreeg meteen een heel grote voorsprong. Gelukkig hadden we met Coryn een ploeggenote mee voorop. In het peloton konden we ons steeds goed positioneren voor de beklimmingen, waar ik ook telkens goed kon volgen. Ik reageerde even op de ontsnapping van Lotte Kopecky. Op de laatste helling gingen Vollering en Van Vleuten aan en dat ging te snel voor me. Amber en Coryn hielpen me nog in de achtervolging op de favorieten. Ik ben supertrots op hen, maar dit was het hoogst haalbare vandaag.”

Tour de France Femmes avec Zwift

Stage 4

Uitslag
Klassement

Klassement

1
Yara Kastelijn
Fenix-Deceuninck 04:38:39
1
Lotte Kopecky
Team SD Worx - Protime +15:47:25
2
Demi Vollering
Team SD Worx - Protime +00:00:43
3
Anouska Koster
Uno-X Pro Cycling Team +00:01:12
3
Ashleigh Moolman
AG Insurance - Soudal Quick-Step +00:00:51
19
Riejanne Markus
Team Jumbo-Visma +00:02:26
28
Amber Kraak
Team Jumbo-Visma +00:03:57
57
Anna Henderson
Team Jumbo-Visma +00:14:18
83
Karlijn Swinkels
Team Jumbo-Visma +00:23:22
100
Marianne Vos
Team Jumbo-Visma +00:31:52
104
Coryn Labecki
Team Jumbo-Visma +00:34:15

Gerelateerde updates