Team Jumbo-Visma Women zoekt de aanval in vijfde etappe Tour de France Femmes

Team Jumbo-Visma Women zoekt de aanval in vijfde etappe Tour de France Femmes

Team Jumbo-Visma Women heeft zichzelf in de vijfde etappe van de Tour de France Femmes avec Zwift van een aanvallende kant laten zien. In de heuvelrit trokken zowel Amber Kraak alsmede Riejanne Markus in het offensief. Ricarda Bauernfeind won de etappe.

Ondanks bijna tweeduizend hoogtemeters kende de vijfde rit op papier meer dalende dan stijgende meters. Team Jumbo-Visma, na het uitvallen van Eva van Agt nog met zes renners in koers, koos al vroeg in de etappe in de persoon van Kraak voor de aanval. Zij nestelde zich in een groep van elf die uiteindelijk niet de zegen van het peloton kreeg. Nadat het complete veld weer in elkaar schoof, trok Markus ervandoor. Ook zij werd weer gegrepen. De uitvalspoging van Bauernfeind bleek uiteindelijk de ultieme. Kraak en Markus eindigden een halve minuut achter de winnares in de groep der favorieten, waarin laatstgenoemde naar de zesde stek spurtte.

“Het was een bijzondere pittige dag”, erkent Markus vlak na de finish. “Vanaf de start werd er vanuit alle hoeken gedemarreerd. De groep met Amber geraakte niet weg. Achteraan moesten al een hoop meiden de rol lossen. Na de gebeurtenissen van de afgelopen dagen is er hoop ontstaan in het peloton. Iedereen ging vol voor die kans. Dat kon je vandaag ook wel zien.”

"Ik voel dat ik elke dag ietsje meer kan"

Riejanne Markus

Markus is tevreden met haar zesde plaats en de groeiende vorm. “Dit is een mooi resultaat. Ik voel dat ik elke dag ietsje meer kan. Ik kan me mengen in de koers, daar ben ik heel blij mee. Hopelijk zet die ontwikkeling zich door. In elk geval kijk ik zeker uit naar de komende dagen”, zegt Markus gemotiveerd.

Tour de France Femmes avec Zwift

Stage 5

Gerelateerde updates