Team Jumbo-Visma ziet Dumoulin wegvallen uit klassement UAE Tour

Team Jumbo-Visma ziet Dumoulin wegvallen uit klassement UAE Tour

Team Jumbo-Visma heeft zich tijdens de vierde etappe van de UAE Tour niet kunnen mengen in de strijd om de dagzege. Chris Harper was de eerste renner van Team Jumbo-Visma die de finish op de Jebel Jais passeerde. Tom Dumoulin had geen goede dag en gaf ruim vijf minuten toe. Daarmee zakte hij weg uit de top van het klassement.

Nadat Team UAE Emirates de kop op de Jebel Jais had overgenomen, werd het tempo flink opgeschroefd. Het zorgde ervoor dat Tom Dumoulin, dinsdag nog knap derde in de tijdrit, halverwege de bijna negentien kilometer lange klim het peloton moest laten gaan. Chris Harper bleek daarentegen over goede benen te beschikken en probeerde tot twee keer toe weg te geraken.

Het peloton liet hem en zijn vijf medevluchters echter niet gaan, waarna Harper door zijn inspanningen het tempo van de voorste groep niet meer kon bijbenen en op een kleine vijftig seconden van ritwinnaar Tadej Pogacar over de streep kwam; Dumoulin verloor op zijn beurt meer dan vijf minuten. "Dit is een behoorlijke domper", reageerde ploegleider Frans Maassen.

"We hadden er alle vertrouwen in dat Tom met de besten mee zou gaan, maar hij had de benen niet vandaag. Zeker na de etappe van gisteren hadden we dit niet aan zien komen." Volgens Maassen had ook Harper hoger kunnen finishen. "Hij was wat onstuimig en deed twee aanvallen die hij beter niet had kunnen doen. Met de benen die hij had, had hij zeker in de eerste groep kunnen eindigen."

Nu het klassement om zeep lijkt te zijn, richt Team Jumbo-Visma zich op de komende sprintetappes. "Morgen gaan we er weer vol tegenaan en hopen we het beter te doen dan vandaag", besloot Maassen.

 / 

Gerelateerde updates