Team Visma | Lease a Bike doorstaat langste dag geruisloos in Tirreno - Adriatico

Team Visma | Lease a Bike doorstaat langste dag geruisloos in Tirreno - Adriatico

Mocht het wielerjaar 2024 ooit te zien zijn op het witte doek, dan zal de derde etappe van de Tirreno - Adriatico daar vermoedelijk geen prominente scène in vormen. Richting de beslissende tweede helft van de Italiaanse rittenkoers liep kopman Jonas Vingegaard geen schade op.

De dag begon met een tegenvaller voor Team Visma | Lease a Bike. Robert Gesink verscheen niet meer aan de start. Hij ondervond nog teveel hinder van zijn valpartij van dinsdag.

In de derde rit gebeurde er, op de slotfase na, weinig. Op de enige gecategoriseerde beklimming van de dag werd het tempo nog wel even opgeschroefd. Vingegaard bleek daar bij de les en zat attent in de voorste regionen van het peloton. De uiteindelijke sprint richting de meet werd gewonnen door de Duitser Phil Bauhaus.

"Iedereen is gelukkig veilig aan de finish gekomen"

Grischa Niermann

“Het was een lange dag”, stelt ploegleider Grischa Niermann na afloop van de langste rit van deze Tirreno - Adriatico. “Met het uitvallen van Robert begonnen we met gemengde gevoelens aan deze rit. Onderweg begon het te regenen. Naar mijn idee is het daar nooit meer mee opgehouden. De lage temperaturen maakten het niet heel aangenaam. Onderweg is er weinig gebeurd, maar iedereen is gelukkig veilig aan de finish gekomen. Dat is het allerbelangrijkste.”

Gerelateerde updates