Team Visma | Lease a Bike met goed gevoel richting beslissend slotstuk Tirreno - Adriatico

Team Visma | Lease a Bike met goed gevoel richting beslissend slotstuk Tirreno - Adriatico

Ook dag vier van Tirreno - Adriatico heeft voor Team Visma | Lease a Bike weinig tot geen problemen opgeleverd. Kopman Jonas Vingegaard kwam ongeschonden en in dezelfde tijd als dagwinnaar Jonathan Milan over de streep.

Onderweg stak de regen opnieuw de kop op. Attila Valter schoof in een spekgladde bocht onderuit, maar de Hongaar kon zijn weg vrijwel direct vervolgen. In de eindfase trokken de sprintersploegen de kaart van hun rappe mannen. Vingegaard nestelde zich in die fase ook op de voorposten van het peloton en bleef zo, met het beslissende slotstuk van de Italiaanse rittenkoers in het vooruitzicht, uit de problemen.

"We hadden vandaag niet heel veel te winnen"

Grischa Niermann

Ploegleider Grischa Niermann vat na binnenkomst de dag samen. “We hadden vandaag niet heel veel te winnen. De kans was heel groot dat het zou uitdraaien op een nieuwe massasprint. Het was net als gisteren weer koud en nat. De mannen hebben echter goed kunnen omgaan met die omstandigheden. Ons belangrijkste doel was om Jonas veilig aan de finish te krijgen. Dat is gelukt. We kijken daarom ook met vertrouwen richting de laatste drie etappes”, stelt Niermann.

Gerelateerde updates