Team Visma | Lease a Bike overleeft listige eerste etappe Tour Down Under

Team Visma | Lease a Bike overleeft listige eerste etappe Tour Down Under

Team Visma | Lease a Bike is de eerste etappe van de Tour Down Under zonder kleerscheuren doorgekomen. Onder snikhete omstandigheden bracht de geel-zwarte formatie kopman Milan Vader veilig over de streep. Sam Welsford sprintte naar de dagzege.

De eerste wegwedstrijd van het nieuwe jaargang speelde zich af in en rondom Tanunda, waar de renners een parcours moesten afleggen van 144 kilometer. Al snel werd duidelijk dat de etappe zou uitdraaien op een massasprint, nadat de beklimmingen van de Menglers Hill niet voor verschillen bleken te zorgen.

In de slotfase speelde de wind een verraderlijke rol, maar Team Visma | Lease a Bike kwam de dag uiteindelijk zorgenvrij door. "De kop is eraf. We zijn de etappe zonder kleerscheuren doorgekomen en dat was het belangrijkste", aldus ploegleider Addy Engels. "Het was een nerveuze rit. De wind trok enorm aan en werd zelfs een beetje link. Je zag dat iedereen meer dan waakzaam was."

"De nieuwe jongens hebben een positieve indruk op me achtergelaten"

Addy Engels

"Met veertig graden was het bovendien superheet vandaag. Dat hakt er wel in." Met Bart Lemmen, Loe van Belle en Johannes Staune-Mittet stond Team Visma | Lease a Bike met enkele WorldTour-debutanten aan het vertrek. "Ze hebben een positieve indruk op me achtergelaten. Ze zijn goed in orde en beschikken over veel power. Dat is altijd goed."

Morgen staat de renners een zwaardere etappe te wachten, voorspelt Engels. "We komen vrij snel op een rondje dat we drie keer afleggen. Daarin zit een lastig klimmetje, waarvan de laatste top op acht kilometer van de finish ligt. Ons eerste doel is om de dag goed door te komen en daarna moeten we ervoor zorgen dat Milan in een goede positie zit als de klim begint."

 / 

Gerelateerde updates