Team Visma | Lease a Bike richt pijlen op slotetappe UAE Tour

Team Visma | Lease a Bike richt pijlen op slotetappe UAE Tour

Team Visma | Lease a Bike heeft in de voorlaatste rit van de UAE Tour niet kunnen meesprinten voor de zege. Olav Kooij raakte in de slotfase ingesloten en maakte zodoende geen aanspraak op een tweede dagzege. De Arabische rittenkoers eindigt zondag bovenop Jebel Hafeet.

Nadat een groep van vijf even de neus aan het venster mocht steken, richtten de ploegen met spurtambities al snel hun vizier op het onvermijdelijke: de vierde massasprint van deze week. Kooij werd goed omringd door zijn ploeggenoten, maar raakte richting het eind ingesloten. De rappe 22-jarige renner uit Numansdorp trachtte nog wel naar voren te komen, maar zag even later in dat dat moeilijk werd.

“Om op dit niveau mee te doen voor de zege moet alles samenkomen”, gaf ploegleider Maarten Wynants na afloop toe. “Gisteren was dat het geval. Vandaag klaarblijkelijk iets minder. De mannen zaten goed bij elkaar en beschermden Olav super. Helaas zat Olav wat ingesloten. Er ontstond geen gat waar hij in kon duiken. Hij probeerde het nog wel, maar zag al snel in dat sprinten er vandaag niet van ging komen. Het is jammer, maar met een ritzege op zak kijken we nu uit naar de etappe van morgen.”

"Helaas zat Olav wat ingesloten"

Maarten Wynants

De UAE Tour bereikt dan zijn climax op de flanken van Jebel Hafeet. Wynants kent het strijdplan. “We hopen daar hoge ogen te gooien met Attila Valter en Bart Lemmen. Zij zijn de mannen waarvoor we morgen gaan werken. Attila was eerder deze week al heel goed toen de weg omhoog liep. Het is lastig te zeggen wat we op voorhand mogen verwachten, maar we mikken opnieuw op een goede klassering met Attila. We gaan zien hoever we vervolgens kunnen komen in het algemeen klassement”, sluit de Belg af.

Gerelateerde updates