Team Visma | Lease a Bike trekt lering uit RideLondon Classique

Team Visma | Lease a Bike trekt lering uit RideLondon Classique

Team Visma | Lease a Bike Women heeft geen rol van betekenis kunnen spelen in de laatste etappe van de RideLondon Classique. In de 96 kilometer lange rit door Londen zag de ploeg van Jos van Emden wederom hoe Lorena Wiebes er met de overwinning vandoor ging. In het eindklassement eindigde Linda Riedmann op de zeventiende plaats.

De derde en laatste etappe speelde zich af in hartje Londen, waar de rensters acht ronden van twaalf kilometer moesten afleggen. Halverwege slaagden twee rensters erin een kleine voorsprong bij elkaar te fietsen, maar een op hol geslagen peloton rekende het duo in met nog twee ronden te gaan. Zonder de in de laatste ronde gevallen Lieke Nooijen probeerde Nienke Veenhoven zich een weg naar voren te banen, maar verder dan de tweeëntwintigste plek kwam ze niet.

"Ik had op iets meer gehoopt", kijkt Veenhoven terug op haar sprint. "Ik had m’n zinnen gezet op de etappe van vandaag, maar in je eentje is het lastig om je tussen de andere treintjes te knokken. We waren maar met z’n vieren en als Lieke ook nog wegvalt, is het bijna geen doen tegen de grotere teams. Ik heb m’n best gedaan, maar dit is niet het resultaat waarvoor we kwamen."

"We hebben de afgelopen drie dagen superveel kunnen leren."

Nienke Veenhoven

Volgens Veenhoven is de RideLondon Classique een goede leerschool geweest voor het team. "We zijn allemaal nog jong en hebben de afgelopen drie dagen superveel kunnen leren. We hebben als team gekoerst en hoewel het niet altijd ging zoals we wilden, kunnen we dit meenemen naar de rest van het seizoen."

Gerelateerde updates