Team Visma | Lease a Bike weert zich in graveletappe Giro d’Italia

Team Visma | Lease a Bike weert zich in graveletappe Giro d’Italia

Team Visma | Lease a Bike heeft de huid duur verkocht in de zesde etappe van de Giro d’Italia. In het begin van de rit was de ploeg actief om mee te zitten in de vroege vlucht, maar meerdere uitvalspogingen strandden. Cian Uijtdebroeks handhaafde zich eenvoudig in een groep met alle favorieten.

De etappe startte met een intens gevecht om weg te geraken in de vlucht van de dag. Tientallen pogingen van verschillende renners draaiden op niets uit. Onder meer Jan Tratnik, Tim van Dijke en Attila Valter poogden mee te zitten. Na enkele snelle koersuren reed er dan toch een groep weg, waaruit de Spanjaard Pelayo Sánchez uiteindelijk de sterkste bleek op de streep.

Enkele seconden daarachter toonde Uijtdebroeks zich meermaals in de groep der favorieten. Zo zat de wittetruidrager attent op het wiel van Romain Bardet bij zijn aanval. Uijtdebroeks gaat de tijdrit in als de nummer vier van het algemeen klassement.

Voor de jonge Belg was het de eerste keer dat hij een koers op gravelstroken reed. “Het beviel me prima. Ik heb me vermaakt vandaag. Ik zat niet echt met het klassement in mijn hoofd, maar heb gewoon mijn verstand op nul gezet. Wie weet ga ik in de toekomst wel eens Strade Bianche rijden. Ik heb me echt geamuseerd. Hopelijk is dat morgen ook het geval in de tijdrit. Tot nu toe verloopt het voor mij allemaal prima in deze Giro. Daar mag ik niet over klagen. Morgen ga ik zo hard mogelijk rijden en ik zal dan wel zien wat dat waard zal zijn”, spreekt Uijtdebroeks.

"Tot nu toe verloopt het voor mij allemaal prima in deze Giro"

Cian Uijtdebroeks

Uijtdebroeks loofde het werk van zijn ploegmaats. Onder meer Valter kon hem tot diep in de finale bijstaan. “Ik heb een hoop energie gestoken in het begin van deze etappe”, bekent de Hongaar. “Het was een intense start. Ook het tweede deel van de rit was erg pittig. Ik moest enkele keren lossen, maar keerde steeds terug op karakter. Zo kon ik Cian bijstaan. Ik voelde dat ik in het slot van de rit niet de enige was die aan het afzien was. Met het oog op het klassement van Cian hebben we goede zaken gedaan. Hij is zijn eerste gravelrit van zijn leven op een goede manier doorgekomen.”

Gerelateerde updates