Tim van Dijke naar Nederlandse beloftentitel na sterk ploegenspel

Tim van Dijke naar Nederlandse beloftentitel na sterk ploegenspel

Tim van Dijke heeft zich na sterk ploegenspel gekroond tot Nederlands kampioen bij de beloften. De renner van het Jumbo-Visma Development Team kwam solo over de streep. Vlak achter Tim reed tweelingbroer Mick van Dijke naar het zilver.

Afgelopen woensdag waren het ook al Mick en Tim van Dijke die met de eerste twee medailles naar huis gingen op het nationale tijdritkampioenschap. Toen was het Mick die goud veroverde, terwijl Tim er met het zilver vandoor ging.

Na veertig kilometer koersen ontstond er een kopgroep van zeven renners. Jumbo-Visma Development Team, dat de koers in handen had, was goed vertegenwoordigd in die groep. Naast de gebroeders Van Dijke zaten ook Lars Boven en Hidde van Veenendaal mee.

Snel werd duidelijk dat de renners uit de kopgroep voor de zege reden. In de finale reed Tim van Dijke weg bij zijn medevluchters. De Zeeuw begon met een voorsprong van twintig seconden aan de laatste ronde. Bovenop de VAM-berg mocht Van Dijke het zegegebaar maken. Zijn broer reed enkele meters daarachter naar het zilver. Ook Van Veenendaal (zesde), Boven (zevende) en Owen Geleijn (negende) finishten bij de beste tien.

“Het is een enorme eer om nu de rood-wit-blauwe trui om mijn schouders te mogen dragen”, gaf Tim van Dijke na afloop aan. “Dit is echt ongelooflijk. Op het eind van de race gaat het koersen niet meer over rozen. Dan is het voornamelijk harken. Het is een fantastische week geweest. Van de week pakte Mick de tijdrittitel en ik mag vandaag zegevieren in de wegrace. Daar ben ik echt ontzettend dankbaar voor. Ik wil het team bedanken voor de hulp. We hebben vandaag echt als een eenheid gereden. Hier gaan we met z’n allen van genieten.”

"We hebben vandaag echt als een eenheid gereden"

Tim van Dijke

“Ik ben superblij met deze afloop en enorm trots op Tim”, zei Mick van Dijke achteraf. “Na de prestaties van afgelopen woensdag hebben we ook vandaag de koers weer gekleurd. Ik had niet de intentie om Tim terug te halen, ik reed voor de tweede plek. Daarnaast had hij vandaag ook de betere benen. We hebben als ploeg vandaag heel sterk gereden. Iedereen binnen het team heeft zijn steentje bijgedragen en daar ben ik iedereen heel erg dankbaar voor.”

Gerelateerde updates