Tim van Dijke tweede in GP Denain na opmerkelijke sprint

Tim van Dijke tweede in GP Denain na opmerkelijke sprint

Tim van Dijke is er net niet in geslaagd de GP Denain op zijn naam te schrijven. De 23-jarige Zeeuw kwam na een spectaculaire koers van bijna tweehonderd kilometer als tweede over de streep. Bij het aangaan van de sprint schoot hij uit zijn klikpedaal. De wedstrijd werd gewonnen door Juan Sebastian Molano.

Met twaalf kasseistroken in de laatste tachtig kilometer hoopte de organisatie van de Franse eendagskoers op spektakel en dat kwam er. Nadat enkele valpartijen ervoor zorgden dat het peloton in stukken was gebroken, zagen Van Dijke en zeven anderen hun kans schoon om ervandoor te gaan.

Het achttal pakte een voorsprong van zo’n dertig seconden op het peloton, waar Team Jumbo-Visma het heft in handen nam. Olav Kooij had namelijk zijn zinnen gezet op de overwinning. De jonge sprinter kreeg op de laatste kasseistrook echter af te rekenen met een lekke band, waarna Team Jumbo-Visma de achtervolging staakte.

Van Dijke mocht zodoende voor zijn eigen kans gaan en zette de sprint vroeg in. Hij schoot daarbij uit zijn pedaal, maar desondanks spurtte hij nog naar plek twee. "Aan de ene kant is het een heel mooi resultaat, maar aan de andere kant baal ik dat ik niet heb gewonnen", vertelt Van Dijke na afloop.

"Ik wist dat ik Molano niet op de man af ging kloppen, dus ik moest iets uit de hoge hoed toveren. Door vroeg aan te gaan probeerde ik m’n medevluchters te verrassen. Ik hoopte dat Molano zou twijfelen zodat ik de koers zou winnen. Dat ik nog tweede werd is gewoon straf. Ik heb de afgelopen weken hard getraind en een heel hoog niveau laten zien, alleen bleven de resultaten steeds uit. Met een tweede plek in een van de zwaardere koersen ben ik heel blij."

"Ik mocht niet rijden, omdat we de kaart van Olav zouden trekken"

Tim van Dijke

Van Dijke kon in de kopgroep ‘optimaal gebruik maken’ van de situatie, aangezien de kopman in de groep achter hem zat. "Ik mocht niet rijden, omdat we de kaart van Olav zouden trekken. Stiekem hoopte ik dat het gat niet werd dichtgereden, aangezien ik het gevoel had dat ik goede kans maakte op de winst. Jammer genoeg ging het in de finale mis."

Ploegleider Maarten Wynants vond dat Van Dijke het nergens had laten liggen. "Tim deed alles goed en reed de perfecte koers. We zullen nooit weten hoe de uitslag was geweest als hij niet uit zijn pedaal schoot, maar uiteindelijk moeten we niet te lang in de nederlaag blijven hangen", aldus Wynants.

De Belg zag vooral een heel sterk blok in Denain. "De mannen hebben een supergoede koers gereden. Behalve Tim heeft ook Loe van Belle fantastisch gereden. Hij reed vanaf kilometer twintig op kop en kwam uiteindelijk in de achtervolgende groep over de finish. Daarmee heeft hij aangetoond enorm veel potentie te hebben."

 / 

Grand Prix de Denain - Porte du Hainaut

One day race

Gerelateerde updates