Vader derde in eindklassement Ronde van Slowakije

Vader derde in eindklassement Ronde van Slowakije

Colby Simmons is als zevende over de streep gekomen in de laatste etappe van de Ronde van Slowakije. De beloftevolle Amerikaan perste een sterke sprint uit de benen, maar had geen antwoord op een late aanval van ritwinnaar Kasper Asgreen. Simmons en Milan Vader zijn wel de eindwinnaars van het jongeren- en bergklassement.

De afsluitende rit naar Púchov draaide uit op een typische sprintetappe. Een kopgroep van drie renners werd op de laatste beklimming teruggepakt, waarna er in volle vaart werd afgedaald naar de finish. Team Jumbo-Visma hield Simmons goed van voren, totdat Asgreen verrassend aanviel in de laatste bocht. Simmons reageerde alert en zette meteen aan voor zijn sprint, maar wist niet meer over de oud-winnaar van de Ronde van Vlaanderen te komen. Vader zag naast de bergtrui ook zijn derde plaats in het algemeen klassement niet meer in gevaar komen.

"We kunnen tevreden huiswaarts keren."

Robert Wagner

“We hebben ons hoofddoel behaald door op het eindpodium te finishen met Milan”, vertelt ploegleider Robert Wagner. “Daarnaast is het mooi dat we zowel de bergtrui als de jongerentrui winnen. Dat hebben de mannen knap gedaan. Vandaag draaide het zoals verwacht uit op een sprint. Het was een bochtige finale waarin we voor Colby hebben gewerkt. Uiteindelijk finisht hij wederom knap in de top tien. Samenvattend hebben we ons in elke rit getoond en gestreden met onze jonge renners. Zij werden goed ondersteund door de ervaren mannen, wat onder meer resulteerde in een podiumplaats voor Colby in de tweede etappe. We kunnen tevreden huiswaarts keren.”

 / 

Foto's: Jan Melicher en Sona Nikova

Gerelateerde updates