Vader toont zich in tweede etappe Tour Down Under

Vader toont zich in tweede etappe Tour Down Under

Milan Vader heeft een sterke indruk achtergelaten in de tweede etappe van de Tour Down Under. De 27-jarige Zeeuw klom op de laatste beklimming van de Fox Creek met de besten mee omhoog en toonde daarmee zijn klassementsambities. De etappezege ging uiteindelijk naar Isaac del Toro, die het uitgedunde peloton te slim af was.

Met meer dan 2800 hoogtemeters kregen de renners een uitdagende etappe voorgeschoteld. De klassementsmannen keken vooral uit naar de Fox Creek, een heuse muur van één kilometer aan tien procent. Deze moest in totaal drie keer worden beklommen en de laatste top lag op acht kilometer van de aankomst.

Nadat de twee koplopers al vroeg in de finale waren ingerekend, waren alle ogen gericht op de klassementsmannen. Luke Plapp gooide als eerste de knuppel in het hoenderhok en kreeg onder meer Vader met zich mee. De Zeeuw toonde zijn goede benen, maar merkte vrij snel op dat het groepje niet wegkwam. In de sprint van het uitgedunde peloton eindigde hij als twintigste.

"Dit zijn niet de dagen waarin we het verschil kunnen maken"

Addy Engels

"Milan voelde zich goed en reed met de besten naar boven op het laatste klimmetje. Toen hij doorhad dat er niks te halen viel, hield hij zijn benen stil. Dat had hij goed ingeschat", aldus ploegleider Addy Engels. "De etappe van vandaag leverde minder actie op dan verwacht. Een aantal sprinters werd er weliswaar afgereden, maar meerderen overleefden. Het werd geen klassementsgevecht."

"Dit zijn ook niet de dagen waarin we kunnen winnen of het verschil kunnen maken", gaat Engels verder. "Het enige wat we kunnen doen, is zorgen dat we niet verliezen en staan waar we blijven staan. We zijn de dag goed doorgekomen en iedereen is in orde. Dat is een fijne constatering. De komende twee dagen zullen waarschijnlijk uitdraaien op een massasprint en daarna zal het klassement beslist worden."

 / 

Gerelateerde updates