Valter en Lemmen kleuren finale van slotetappe UAE Tour

Valter en Lemmen kleuren finale van slotetappe UAE Tour

Attila Valter en Bart Lemmen hebben nogmaals getoond dat ze over een hele goede vorm beschikken. Beide gaven de slotetappe van deze UAE Tour kleur. Ze eindigden respectievelijk op plek vijf en tien in de etappe. Dat zijn ook hun plekken in de eindstand van deze rittenkoers.

De slotrit naar de beruchte Jebel Hafeet moest voor de anticlimax in deze UAE Tour zorgen. De tijdsverschillen in het algemeen klassement waren nog vrij beperkt en dat bood natuurlijk kansen. Halverwege de etappe kwam de wind wat meer opzetten en ontstonden er waaiers. Onder leiding van onder andere Team Visma | Lease a Bike brak het peloton in twee. Even leek het erop dat groep twee niet meer zou terugkeren, maar dat bleek uiteindelijk toch het geval.

De beslissing moest en zou op de slotklim naar Jebel Hafeet vallen. Aan de voet van de klim was de groep al stevig uitgedund. Slechts een 40-tal renners zaten nog bij elkaar. Hierbij zaten ook Valter en Lemmen. Die laatste probeerde enkele keren mee te gaan met andere aanvallers, maar zonder succes. De zege was uiteindelijk voor Lennert Van Eetvelt, die het groepje met Valter knap achter zich hield.

“De bedoeling was om Bart en Attila beide in de top tien van het klassement te krijgen. Onderweg zagen we dat er kansen op waaiers lagen en we hebben die ook gegrepen. We waren met zes van de zeven renners mee in een groepje van ongeveer dertig renners. Op dat moment verliep alles eigenlijk prima voor ons”, aldus ploegleider Maarten Wynants.

Helaas voor Team Visma | Lease a Bike kon de tweede groep toch nog opnieuw aansluiten. Alles zou dus afhangen van de Jebel Hafeet. “Onze klassementsrenners werden perfect afgezet door de andere jongens. Attila en Bart gingen lang mee en wisten zich uiteindelijk als niet-uitgesproken klassementsrenner toch nog in de top tien te rijden, wat ontzettend knap is”, vertelt een opgetogen ploegleider vanuit de Verenigde Arabische Emiraten.

"We kunnen tevreden huiswaarts keren en ik kijk er al naar uit om hier volgend jaar opnieuw te koersen"

Attila Valter

Naast Wynants heeft ook Valter zelf een goed gevoel overgehouden aan deze week in het Midden-Oosten. “We wonnen een etappe met Olav en zowel ik als Bart eindigden in de top 10 van het algemeen klassement. We konden bijna niet op betere resultaten hopen als je kijkt naar het deelnemersveld hier. We kunnen dan ook tevreden huiswaarts en ik kijk ernaar uit om volgend jaar opnieuw hier te koersen’, zegt Valter.

Gerelateerde updates