Van Aert dicht bij etappewinst in eerste massasprint Tour de France

Van Aert dicht bij etappewinst in eerste massasprint Tour de France

Wout van Aert is in de derde rit van de Tour de France als vijfde over de meet gekomen. De Belg van Team Jumbo-Visma zat in de slotfase in een zetel en leek op weg naar een podiumplaats, maar verloor in de laatste meters het momentum toen de hekken akelig dichtbij kwamen. Jasper Philipsen won de rit.

Nadat de troepen van Team Jumbo-Visma de gehele dag uit de problemen bleven, loodste Christophe Laporte zijn teamgenoot Van Aert richting een goede positie in de slotkilometer. “Het werk van Christophe was voortreffelijk. Daardoor zat ik goed geplaatst. Ik probeerde Philipsen aan de rechterkant voorbij te snellen. Helaas verloor ik de topsnelheid omdat Jasper en ik elkaar toucheerden en omdat ik ook in aanraking kwam met de toeschouwers langs de kant van de weg”, analyseert Van Aert zijn sprint.

"Gelukkig ben ik heel gebleven"

Wout van Aert

De Belg vervolgt: “Daardoor kon ik mijn sprint helaas niet meer afmaken en finishte ik uiteindelijk als vijfde. Gelukkig ben ik heel gebleven. Dat is het allerbelangrijkste. Het zit wel goed met de vorm. Morgen komt er vermoedelijk opnieuw een kans in een massasprint. Dan gaan we het uiteraard weer proberen.”

Coach Merijn Zeeman wilde niet te lang treuren bij de afloop van de derde dag. “De etappewinst was voor ons vandaag een bonus geweest. Wout was er dichtbij, maar helaas lukte het net niet. De Tour is nog lang en er komen nog een boel kansen. We hebben voor de derde dag op een rij meegedaan om de winst. Dat geeft de ploeg keer op keer energie. Als we dit niveau vasthouden, zal succes vanzelf volgen.”

Gerelateerde updates