Van Aert knokt zich naar tweede plek in wereldbeker Antwerpen

Van Aert knokt zich naar tweede plek in wereldbeker Antwerpen

Wout van Aert heeft zich in de wereldbekerwedstrijd in Antwerpen naar een tweede plaats geknokt. Op het zanderige parcours in de havenstad was de 29-jarige Belg niet opgewassen tegen Mathieu van der Poel, die voor de tweede dag op rij zegevierde.

Van Aert, startend vanaf de tweede rij, zat vanaf de start meteen in een goede positie. De renner van Team Jumbo-Visma maakte deel uit van de eerste groep en probeerde de wielen van zijn voorgangers zo lang mogelijk te volgen. Nadat Van der Poel een verschroeiende demarrage plaatste, was niemand in staat om de Nederlander te volgen.

Van Aert reed daarachter zijn eigen tempo en voerde met Eli Iserbyt een fraai duel uit om de tweede plek. Van Aert trok daarin aan het langste eind en verwees zijn landgenoot naar de derde plek. "Ik ben eigenlijk best wel tevreden met hoe de koers is verlopen. Ik voelde me een stuk beter dan gister, toen ik gewoon niet goed in het zadel zat en echt af moest zien."

"Ik was goed weg en heb er vervolgens voor gekozen om behouden te racen. Dat was de goede tactiek. Op het einde had ik nog wat over om te versnellen en het hoogst mogelijke resultaat te behalen." Van Aert zag Van der Poel wederom excelleren. "Hij was duidelijk de beste vandaag. Het was voor niemand mogelijk om in de buurt bij hem te blijven."

 / 

Gerelateerde updates