Van Aert moet na pech genoegen nemen met vijfde plaats in Hulst

Van Aert moet na pech genoegen nemen met vijfde plaats in Hulst

Wout van Aert is in de wereldbeker van Hulst niet in de buurt gekomen van de podiumplaatsen. De Belg kende met een val een ongelukkig begin. Materiaalpech wierp hem vervolgens ver terug. Mathieu van der Poel won de cross.

Door het onfortuin werd Van Aert genoodzaakt tot achtervolgen op het technische parcours, dat werd bevolkt door ruim twintigduizend supporters. De 29-jarige renner reed in het achterveld zijn eigen tempo, noteerde snelle rondetijden, en knokte zich uiteindelijk terug naar de vijfde plaats. Van Aert liet zo zien dat het fysiek en mentaal wel snor zit.

Van Aert deelt direct na de cross zijn bevindingen. “De start verliep niet heel lekker, waardoor ik al snel wat plekken moest goedmaken. In het gevecht voor de posities kwam ik helaas ten val. Uiteindelijk bleek mijn ketting defect. Daarmee verloor ik een hoop tijd. Toen ik eindelijk mijn achtervolging kon inzetten, reed ik lek en moest ik een halve ronde met een lekke band rijden. Daarmee was het gevecht voor de podiumplaatsen wel voorbij.”

"Gelukkig dient de volgende kans zich al weer snel aan"

Wout van Aert

“Ik voelde me heel erg goed de voorbije dagen”, gaat Van Aert verder. “Wellicht was ik iets té gebrand. Dat heeft vandaag helaas verkeerd uitgepakt. Wel ben ik blijven strijden en heb ik het hoofd niet laten hangen na de verschillende ongemakken. Gelukkig dient de volgende kans zich al weer snel aan.”

Daarmee doelt Van Aert op de cross in het Belgische Baal op nieuwjaarsdag, alwaar de de renner uit Herentals eveneens acte de présence zal geven.

Gerelateerde updates