Van Aert opnieuw de sterkste in Heusden-Zolder

Van Aert opnieuw de sterkste in Heusden-Zolder

Wout van Aert is voor het derde jaar op rij als eerste over de streep gekomen in Heusden-Zolder. In de zesde manche van het Superprestige-klassement reed de 29-jarige Team Jumbo-Visma-renner op de snelle omloop overtuigend richting de zege. Eli Iserbyt en Joris Nieuwenhuis vervolledigden het podium. Voor de oud-wereldkampioen is het zijn tweede zege in vijf wedstrijden.

Van Aert, die in 2016 wereldkampioen wist te worden in Heusden-Zolder, wist zich al snel in de voorste groep te vestigen op het Circuit van Terlaemen. Op drie rondes voor het einde besloot de Vlaamse renner te versnellen. Alleen Eli Iserbyt was in staat om Van Aert te volgen. De strijd tussen de twee duurde voort tot de laatste ronde. In het laatste technische gedeelte plaatste Van Aert een verschroeiende versnelling, waardoor hij solo de meet wist te bereiken.

"Het was weer een mooie cross en ik ben blij dat ik hier opnieuw heb mogen zegevieren"

Wout van Aert

“Het was weer een mooie cross en ik ben blij dat ik hier opnieuw heb mogen zegevieren”, vertelt een opgetogen Van Aert na afloop. “Ik wou vandaag de koers rustig opbouwen en vond het niet erg om wat langer samen te rijden. Ik heb de laatste crossen meer inhoud gekregen en wist dat het laatste kwartier vaak in mijn voordeel ligt. Ik ben blij dat ik hier dus ook het verschil kon maken.”

Komende zaterdag staat Van Aert in Hulst voor de laatste keer dit kalenderjaar aan de start. “Het is een mooie cross en ik kijk ernaar uit om zaterdag aan de start te staan. Het is een intensief parcours met veel steile klimmetjes. Ik probeer nu twee dagen goed te herstellen om zaterdag de degens te kunnen kruisen met Pidcock en Van der Poel.”

 / 

Gerelateerde updates