Van Aert sprint naar eerste seizoenszege in Volta ao Algarve

Van Aert sprint naar eerste seizoenszege in Volta ao Algarve

Wout van Aert heeft in de Volta ao Algarve zijn eerste overwinning van het wegseizoen geboekt. De Belg van Team Visma | Lease a Bike mengde zich tot veler verrassing in de massasprint en toonde zich na een indrukwekkende versnelling de rapste van het pak.

Dat Van Aert zich in de derde etappe van de Portugese rittenkoers zou mengen in de strijd om de ritzege was voor iedereen een verrassing. De Belg kondigde van tevoren aan zich te willen sparen voor het weekend en uit de problemen te blijven. Nadat de kopgroep was ingerekend en de sprintteams zich opmaakten voor de massasprint veranderde Van Aert van gedachten.

"Ik besloot pas op tien kilometer voor het eind om mee te sprinten. De aanloop naar de sprint was veilig en ik zat na de laatste tussensprint mooi in positie met de ploeg. Het was vrij gemakkelijk om vooraan te blijven en de aankomst was licht oplopend, dat ligt me wel. Ik voelde dat de benen goed waren en dacht: ik kan het maar beter gewoon proberen", aldus Van Aert, die met een machtige sprint zijn eerste overwinning van het seizoen boekte.

"De Volta ao Algarve is een hoog aangeschreven koers en het is niet makkelijk om hier een sprint te winnen"

Wout van Aert

"Het is fijn om met een overwinning aan het seizoen te beginnen. De Volta ao Algarve is een hoog aangeschreven koers en het is niet makkelijk om hier een sprint te winnen. Dit geeft veel vertrouwen." Volgens Van Aert verliep de sprint precies zoals hij wilde. "Ik moest een beetje gokken. In de laatste kilometer zat ik nog best ver, maar uiteindelijk kwam ik ideaal in de slipstream te zitten van mannen die te vroeg in de wind kwamen."

Door de overwinning heeft Van Aert goede zaken gedaan in het algemeen klassement. De Belg staat zevende op 22 seconden van Daniel Felipe Martinez en met de tijdrit in het vooruitzicht is er nog van alles mogelijk. "Ik heb de hele winter m’n tijdritfiets nog niet aangeraakt, dus ik verwacht er niet superveel van. Sowieso gaat het heel lastig worden om Remco Evenepoel te verslaan, maar ik ga er uiteraard alles aan doen om een goede tijdrit neer te zetten."

 / 

Gerelateerde updates