Van Aert tweede in zware wereldbekercross Gavere

Van Aert tweede in zware wereldbekercross Gavere

Wout van Aert is na een spannend schouwspel als tweede geëindigd in de wereldbekerwedstrijd in Gavere, een klassieker op de veldritkalender. Op het zware modderparcours had de Belgisch kampioen het bij tijd en wijle lastig en ondanks een felle achtervolging moest hij zijn meerdere erkennen in Mathieu van der Poel. Het is voor Van Aert zijn vierde podiumplaats van het veldritseizoen.

Van Aert lag na de start vlot derde en probeerde het gaatje naar Van der Poel en Thomas Pidcock dicht te rijden. Halverwege de cross leek dat te lukken, maar de 28-jarige renner van Team Jumbo-Visma moest passen bij een nieuwe versnelling van Van der Poel. Van Aert liet niet begaan en passeerde wereldkampioen Pidcock in de voorlaatste ronde. Een nieuwe zege na het succes van vrijdag in Mol zat er echter niet meer in.

"De tweede plaats was het hoogst haalbare vandaag."

Wout van Aert

“Ik had niet het idee dat ik meestreed om de overwinning”, aldus Van Aert. “Ik was vanaf de start alleen maar aan het achtervolgen en kreeg nooit echt een goed ritme te pakken. Ik bleef de foutjes opstapelen. Mijn tempo was over het geheel wel oké, maar ik had niet de benodigde versnelling. De tweede plaats was het hoogst haalbare vandaag. Er was ontzettend veel publiek, dus ondanks de mindere benen heb ik het toch heel erg naar mijn zin gehad. Het deed denken aan de tijden van weleer. Toen ik vier uur voor de start toekwam en bijna niet uit de auto kon geraken door de drukte wist ik dat het zo’n dag ging worden. Dat hebben we de laatste jaren met corona wel gemist.”

 / 

Gerelateerde updates