Van Aert vertrekt op trainingskamp na derde plaats in Koksijde

Van Aert vertrekt op trainingskamp na derde plaats in Koksijde

Wout van Aert is derde geworden in de X2O cross in de duinen van Koksijde. De renner van Team Visma | Lease a Bike neemt nu een korte periode van rust en gaat op trainingskamp naar Spanje.

Direct vanaf de start in Koksijde vloog Mathieu van der Poel uit de startblokken. Van Aert was daarna al snel aangewezen op achtervolgen en streed om de overige podiumplaatsen. In de zand- en modderstroken werd het verschil gemaakt. De Belg kwam in de slotrondes steeds meer op stoom en reed achter Pim Ronhaar naar de derde plek.

“Ik heb Mathieu bewust niet proberen te volgen. Bij de start schoot ik uit mijn klikpedaal, dus ik moest al een ferm sprintje trekken om goed het veld in te draaien”, zegt Van Aert over zijn cross. “Dat was al een opmaat naar een verschroeiend tempo van hem. Ik heb vooral mijn eigen tempo proberen te rijden. Ik heb betere benen gekend deze crosscampagne. Het was mooi om de koersen tot nu toe te rijden. Ik heb telkens genoten van alle fans en het massaal aanwezige publiek.”

"Het is een andere aanpak dan voorgaande seizoenen, maar ik heb daar vertrouwen in."

Wout van Aert

Van Aert richt zich nu op het trainingskamp van de ploeg in Spanje om daarna zijn crossseizoen af te sluiten in de wereldbeker van Benidorm. “Ik heb tot aan het blok vol crossen de basis getraind en nog heel weinig intensiteit. Die intensiteit heb ik de afgelopen tijd in de races wel gedaan, dus het is nu zaak om weer de switch te maken naar de basis. Pas net voor het klassieke voorjaar mikken we dan weer op de intensiteit. Het is een andere aanpak dan voorgaande seizoenen, maar ik heb daar vertrouwen in. Het is bekend dat de hoofddoelen voor mij in het klassieke voorjaar liggen”, besluit Van Aert.

 / 

Gerelateerde updates